METEO 13 februarie 2012

Când se va termina "APOCALIPSA albă". Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 400 vizualizări

Peste 80 de localităţi din 25 de judeţe sunt afectate de ninsori şi viscole. Iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească. În curând, tot sudul ţării intră sub incidenţa unui cod portocaliu de ninsori.

Cea mai dramatică situaţie este în judeţul Vrancea. Peste 10.000 de oameni sunt rupţi de restul lumii iar de astăzi de la ora 12 până mâine la ora 14 va fi instituită starea de alertă. O mie de utilaje de deszăpezire şi peste patru mii de jandarmi, pompieri şi militari au fost trimişi în zonă pentru a-i ajuta pe oameni să iasă de sub nămeţi sau să le dea alimete şi lemne de foc.

Ce ne rezervă vremea în următoarele zile:

LUNI (13 februarie)

Vremea va fi închisã şi va ninge în toate regiunile, mai abundent în sudul şi sud-estul ţãrii, unde şi vântul va avea intensificãri cu viteze la rafalã de pânã la 55 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Se va depune strat nou de zãpadã ce va depãşi local 30 cm şi izolat 50 cm. Pe litoral şi în Delta Dunãrii vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi -2 grade, mai ridicate pe litoral, iar cele minime între, în general, între -12 şi -2 grade.

MARŢI (14 februarie)

Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de sud-est a ţãrii, unde mai ales în prima jumãtate a intervalului va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, ce va depãşi local 30 cm, iar vântul va mai avea unele intensificãri, cu viteze la rafala de pânã la 60 - 70 km/h, viscolind sau spulberând zãpada. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ninsorile se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precãdere în zona de munte, dar şi în sudul Banatului, Oltenia, estul şi sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, iar cele minime, în general, între -18 şi -8 grade. Pe parcursul nopţii local se va semnala ceaţã asociatã şi cu depunere de chiciurã.

MIERCURI (15 februarie)

În vestul, centrul şi nordul ţãrii cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse va ninge şi vântul va prezenta intensificãri mai ales la munte, spulberând trecãtor zãpada. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, ninsorile se vor semnala izolat, iar vântul va deveni moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade. Izolat se va semnala ceaţã asociatã şi cu depunere de chiciurã, îndeosebi dimineaţa.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.