LIFESTYLE 3 ianuarie 2020

Evenimentele anului 2019 în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2396 vizualizări

Printre știri, oameni și povești de viață, conferințe de presă, și evenimentele sunt, în fiecare an, un aspect cu care îl tratăm cu deosebită importanță în redacția noastră. Iar anul 2019 a fost bogat și din acest punct de vedere. Iată care sunt evenimentele la care am fost prezenți anul trecut și care ne-au rămas în minte:

1. diMANSIONS Hit Music Festival

În weekendul 14 – 16 iunie, domeniul Castelului Mikó de la Olteni a căpătat, în premieră, o nouă dimensiune, una de poveste. Acest tărâm magic, numit diMANSIONS Hit Music Festival, s-a deschis lumii cu un concept de eveniment unic în județ, prin prezența a numeroase personaje de talie mondială: Thomas Anders și The Modern Talking Band, Hermes House Band și Lou Bega, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Inner Circle, Dr. Alban sau The Dire Straits Experience. În toate cele trei zile de festival, circa 15.000 de participanți au dat viață celei mai mari petreceri retro din Transilvania.

Unul dintre simbolurile cele mai importante ale festivalului a fost cortul Kayam, cel mai mare adus până acum în România.

2. Zilele Sfântu Gheorghe

Balaurul și ale sale vizite surpriză au făcut ca anul trecut intrarea în atmosfera de la Zilele Sfântu Gheorghe să fie cu totul aparte. Legenda înfrângerii balaurului a fost readusă în acest fel în atenția participanților la evenimentul ajuns în 2019 la ediția a 28-a și, în același timp, a fost reiterat și adevăratul scop al sărbătorii. Astfel, am învățat, sau după caz, ne-am reamintit că evenimentul înseamnă triumful binelui asupra răului, înseamnă renașterea, înseamnă venirea primăverii după iarna friguroasă. Sigur că nu doar acestea sunt lecțiile pe care le învățăm în preajma Zilelor orașului, pentru că fiecare experiență ne aduce noi învățăminte, dacă știm să fim atenți la ce se petrece în jurul nostru.

3. Parada Cârnaților

Mai bine de 70 de rețete de cârnați au fost create sau recreate în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Cârnaților, eveniment organizat la Sfântu Gheorghe. Față de anul precedent, când ingredientul secret care a adus premiul cel mare a fost ienupărul, anul acesta simplitatea și tradiția au învins. Câștigătoarea ediției a fost declarată echipa Consiliului Județean Mureș, care a propus juriului un produs realizat după o rețetă veche de patru decenii. Dar miza acestei zile a fost, se pare, cu totul alta.

4.  Actor – Fest – Teatru în Comuna Ta

Emoție pură. Talent. Muncă. Fericirea de a dărui și de a primi. Toate acestea s-au resimțit în atmosfera de la festivalul - concurs „Actor Fest – Teatru în Comuna Ta”, derulat vineri, 29 noiembrie, la Sita Buzăului. Printre teze, concursuri și alte activități școlare, participanții, peste 100 de elevi de gimnaziu din Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Barcani, Vama Buzăului, Siriu și Nehoiu, au dat ce au avut ei mai bun pe scena de la Căminul Cultural din localitatea covăsneană. Premiul cel mare al concursului a mers la Școala din Bobocea, însă fără îndoială toată lumea, deopotrivă concurenți și public, a avut de câștigat în urma acestui eveniment unic în zonă.

5. D-Butan-T

Festivalul Național D-Butan-T, desfășurat la Sfântu Gheorghe în perioada 13 – 19 octombrie, și-a definit conturul odată cu încheierea celei de-a patra ediții. Actorii, regizorii, scenografii și, cel mai recent, coregrafii debutanți ai României au aflat astfel că județul Covasna este un „acasă” pentru cei care își doresc performanță și calitate în artă. Cel mai câștigat a fost, să o spunem pe cea dreaptă, publicul, care a fost răsfățat cu spectacole pe alese, cu intrare gratuită, din care a putut extrage, cu duiumul, adevărate experiențe și lecții de viață. 

6. Visit Covasna Marathon

Circa 200 de alergători, începători și profesioniști, s-au aliniat la startul primului maraton organizat vreodată în județul nostru  - Visit Covasna Marathon. Competiția a avut loc în orașul Covasna și s-a desfășurat pe probele de maraton, ștafetă, 10 kilometri și curse pentru copii, iar cei mai buni alergători de la fiecare categorie au fost premiați.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.