INTERVIU 7 decembrie 2018

Cel mai bun conducător al anului vorbește despre reușita sa

de Covasna Media | 3737 vizualizări

Interviu exclusiv Diószegi László

Pentru Diószegi László, președintele Sepsi OSK Sf. Gheorghe, luna decembrie a început perfect. El a fost desemnat conducătorul anului, la Gala Fotbalului Românesc, organizată de către Federația Română de Fotbal. De asemenea, Sepsi OSK a obținut un succes istoric, 4-2 cu FCSB. În aceste condiții, Diószegi László păstrează un calm imperturbabil și afișează, ca și până acum, un optimism moderat, coroborat cu modestie și bun simț.

Reporter: Domnule Diószegi, felicitări pentru premiul obținut, care reprezintă o frumoasă premieră pentru fotbalul și sportul covăsnean!

Diószegi László: Vă mulțumesc frumos, dar să știți că acest premiu nu mi-l asum ca fiind individual. El aparține clubului Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Vreau să vă dezvălui încă o dată că avem un colectiv minunat. Ne bazăm pe oameni motivați, dornici de muncă, înarmați cu mult bun simț. Avem o echipă minunată în spatele echipei din teren. Practic, fără ei, fără acești oameni care muncesc de dimineață până noaptea pe salarii nu foarte mari, sunt motorul performanțelor, iar acest premiu le aparține și li-l dedic din toată inima.

R.: Ce înseamnă acest premiu pentru dumneavoastră?

D.L.: Desigur că mă bucură că noi am obținut o astfel de distincție, într-o companie selectă. Dar să știți că mult mai mult mă bucură victoria obținută la meciul cu FCSB, scor 4-2. Mi-a întregit bucuria sufletească acel succes și a dat greutate premiului de la Gala Fotbalului Românesc.

R.: Echipa este foarte bine închegată...

D.L.: Așa îmi place să cred. Chiar dacă au mai fost și sincope, inerente până la urmă, finalul de an ne găsește într-o formă sportivă foarte bună. Am adunat puncte, am învins echipe cu nume în fotbalul românesc, iar acest lucru mă bucură foarte mult.

R.: S-a refăcut obiectivul pentru acest sezon? Ne putem gândi la play-off?

D.L.: Eu cred că nu este cazul să punem presiune pe echipă. Avem 27 de puncte și suntem pe locul al cincilea, dar meciurile grele nu s-au încheiat. Suntem optimiști, dar obiectivul nu s-a schimbat. Vrem mai mult ca anul trecut, când am ocupat locul al nouălea. Despre play-off se poate vorbi doar când ajungem să acumulăm 39 de puncte, un calcul pe care noi l-am prognozat ca fiind suficient să intrăm în primele șase ale campionatului.

R.: Cum sunt privite performanțele de comunitatea locală?

D.L.: Sf. Gheorghe merită o astfel de echipă cu asemenea performanțe. Ani de zile ne-am uitat cu jind la Brașov de exemplu, unde noi covăsnenii mergeam și susțineam pe Steagul Roșu. Acum cred că traseul va fi în sens invers. Brașovenii sunt cei care vin la noi. Acest lucru este de bun augur, deoarece noi ne adresăm, cu un club bazat pe performanță, și celor din Brașov. Sperăm să vină copii de acolo să se antreneze la noi, deoarece vom încerca să le oferim cele mai bune condiții.

R.: Apropo de condiții. Se construiește un nou complex sportiv.

D.L.: Da, vom avea în scurt timp o bază sportivă la cel mai înalt nivel. Ne adresăm comunității locale, județului Covasna și județului Brașov. Mi-aș dori să avem cât mai mulți fotbaliști covăsneni și brașoveni în echipă.

R.: Moș Crăciun când vine la fotbaliștii de la Sepsi OSK?

D.L.: Avem deja formată o tradiție. Serbarea cu toți juniorii clubului laolaltă este programată, în acest an, pentru data de 14 decembrie.

R.: Stadionul Municipal se pare că va trece în administrarea Consiliului Local. Este această măsură de bun augur?

D.L.: Ca să fiu sincer mă interesează mai puțin acest aspect. Totuși cred că dacă arena trece la Consiliul Local, primăria Sf. Gheorghe va avea temei legal să investească în infrastructură și astfel să ne ajute și pe noi în eforturile pe care le facem.

R.: După meciul cu FCSB v-ați permis o mică vacanță?

D.L.: A fost pur și simplu o coincidență. Îmi rezervasem cu mult timp înainte bilete la un eveniment cultural, așa că, având liniștea că fiecare știe ce are de făcut, am plecat peste hotare. Toți din club lucrează foarte bine, zi de zi, așa că treaba merge și în absența mea.

R.: Sunteți pasionat de evenimente culturale?

D.L: Îmi place cultura, îmi plac oamenii culți. Poate și acesta este un criteriu practicat pe termen lung, pentru selecția celor pe care mă bazez.

R.: Un pronostic pentru meciul cu FC Botoșani?

D.L.: Suntem obligați, mai ales de contextul clasamentului, să jucăm numai la victorie.

R.: Vă felicităm încă o dată și vă mulțumim!

D.L.: Și eu vă mulțumesc!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.