EDUCATIE 22 septembrie 2022

Peste 20 de copii continuă programul de after-school la Bobocea

de David Leonard Bularca | 1567 vizualizări

Săptămâna aceasta a început al doilea an consecutiv de after-school de la Școala Gimnazială din Bobocea, comuna Sita Buzăului. Cinci grupe de elevi rămân la școală după programul de cursuri obișnuit, timp de două ore, pentru a înțelege mai bine materia predată la limba și literatura română și matematică. Cei mici primesc și o masă caldă. Costurile sunt acoperite de Fundația „Nouă ne pasă”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, coordonatoarea programului, Otilia Buzea. 

„Suntem în al doilea an de after-school. Am reușit să facem toate demersurile necesare pentru a începe. A depins de noi dacă începeam din septembrie sau octombrie, în funcție de organizarea fiecărei școli. Am reușit să ne organizăm cu toate cele necesare ca să începem din 20 septembrie. Deci de marți a început anul doi de program. Continuăm cu aceeași școală, cu aceiași elevi, care au ajuns în următorul an școlar. Dar s-a mai acceptat o grupă. Deci a intrat o nouă grupă în program, elevi de clasa a III-a, care vor face after-school până în clasa a VIII-a”, ne-a spus Otilia Buzea. 

Programul este benefic și pentru că o grupă este formată din patru, maximum cinci copii, deci profesorilor le este mai ușor să observe nevoile fiecărui elev. 

„Au fost înscriși 18, acum am mai adăugat o grupă de patru copii. În grupa de clasa a VII-a sunt cinci copii, în rest sunt grupe de câte patru. Se păstrează aceeași idee ca la școală, dar vii cu activități mai relaxante, mult mai eficiente pentru nivelul lor de înțelegere. Sunt copii care au o nevoie de mai mult ajutor de la profesor și, fiind grupe mici, de patru, cinci copii, atunci este acea învățare din aproape. Adică îl vezi pe fiecare cum evoluează și poți să te ocupi de fiecare în parte, și asta este bine, nu mergi doar în învățământ de masă. Copiii au nevoi diferite, iar omul la catedră este unul singur”, a explicat Otilia Buzea, care este și directoare adjunctă la Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului. 

Costurile sunt acoperite de o fundație

Copiilor li se oferă și o masă la after-school, pentru că orele au loc de marți până vineri, de la 14:00 la 16:00. Atât mâncarea copiilor, cât și plata profesorilor, sunt asigurate de Fundația „Nouă ne pasă”. 

„Toate costurile sunt acoperite de „Nouă ne pasă”. Se asigură și masa, care trebuie să fie caldă, atât felul doi, cât și desertul. Limita este de 15 lei per copil și se acoperă o masă consistentă de felul doi și desert în 15 lei. Ei mai asigură și plata cadrelor didactice. M-am bucurat că anul trecut ne-au dat 30 de lei și pentru rechizite, în sensul că am putut să le luăm copiilor un caiet, un stilou, o trusă geometrică pentru matematică. Noi le avem, le păstrăm la școală, pentru că nu mergem foarte mult pe ideea de teme pentru acasă. Important este să înțeleagă aici, pe moment, lucrurile și să le placă la școală”, ne-a detaliat coordonatoarea programului. 

Proiectul este cu atât mai important cu cât beneficiarii acestuia, elevii, sunt copii din medii dezavantajate, ai căror părinți nu și-ar permite, din punct de vedere financiar, să îi ducă la meditații. 

Otilia Buzea spune că se bucură de faptul că se continuă acest program. 

„Mă bucur că am reușit să ajungem în anul doi de after-school, că în continuare se finanțează programul și oarecum ne-au dat votul de încredere cei de la Fundația „Nouă ne pasă”. Le mulțumim pentru tot ceea ce fac pentru noi, pentru școală în general, chiar este ceva pentru noi, mai ales pentru grupul de beneficiari. Mă bucur că cei mici s-au întors bucuroși la after-school. Ei își doresc să rămână la școală, nu simt când trec cele două ore”, a spus profesoara. 

Că și copiii se bucură de faptul că au parte de acest program am putut observa și în câteva poze pe care Otilia Buzea ni le-a transmis, în care elevii au scris unele impresii despre întoarcerea la after-school. 

„Eu am așteptat cu nerăbdare să începem. M-am simțit foarte bine la prima oră”, a scris Nicolae. 

„Eu am așteptat acest an de after-school pentru că m-am întâlnit cu doamna profesoară care este foarte simpatică”, a scris și Teo. 

„Impresia mea de la prima zi de after-school a fost una foarte bună, pentru că m-am distrat. Eu am așteptat să începem pentru că mi-a fost dor de aceste ore”, a scris un alt elev, Denis. 

Profesorii de anul acesta care predau în cadrul programului de after-school de la școala din Bobocea sunt: prof. înv. primar Mihaela Banciu și Simona Gheorghița Darie, prof. lb. română Otilia Buzea, prof. matematică Oana Bularca.

Programul Fundației „Nouă ne pasă”, care îi are ca parteneri pe eMAG și Flanco, a luat naștere în 2016. În anul școlar trecut, au fost implicate 84 de școli, din 31 de județe, cu un număr total de copii beneficiari de 2.422, se arată pe site-ul nouanepasa.ro. 

În celelalte școli și grădinițe din comună, Sita Buzăului, Ciumernic și Zăbrătău, programele de after-school, finanțate de această dată de Consiliul Local și părinți, se reiau din 3 octombrie.

Sursa foto: Otilia Buzea

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.