EDUCATIE 14 martie 2022

Elevii claselor a VIII-a din zona Buzaielor, în vizită la liceul „Nicolae Bălcescu”

de David Leonard Bularca | 2918 vizualizări

Mai mulți elevi din clasele a VIII-a din zona Buzaielor au avut ocazia să participe la ateliere organizate cu ocazia „Zilei Meseriilor”, sărbătorită la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (LTNB) din Întorsura Buzăului. Printre altele, elevii au putut afla mai multe despre oferta de școlarizare a liceului din anul școlar viitor și, totodată, s-au putut implica direct în activități. La atelierul de gastronomie, de exemplu, elevii au făcut propriul lor tort pe care l-au putut lua acasă. Activitatea s-a desfășurat vineri, 11 martie, între orele 09:00 – 14:00.

Ideea activității a venit și din dorința ca elevii - care în câteva luni vor trebui să aleagă la ce liceu își vor continua studiile - să vadă concret ce le poate oferi LTNB.

„Cu ocazia zilei meseriilor, care este pe 11 martie, în termen de o lună de zile trebuie să organizăm activități dedicate meseriilor. Am pornit de la ideea să facem workshop-uri (n. red. ateliere) exact pe domeniile pe care le avem în oferta de școlarizare, pentru a le arăta copiilor ce înseamnă aceste domenii, să știe clar ce domenii avem. Totodată, avem și sprijinul agenților economici, cei la care copiii vor face practică: Milkom, Impercam - Marian Onea, S.C. Silv - Carm-Com S.R.L., Cofetăria Cristal, I. I. Morar Ioan, S.C. Luci și Florăria Drăgan”, ne-a spus vineri directoarea de la LTNB, Petruța Cristea. 

Până la ora 12:00, când noi am plecat de la LNTB, la activitate ajunseseră elevi „de la Barcani, Sărămaș, Lădăuți. De la Sita din centru, Ciumernic, Zăbrătău și Bobocea. Au mai venit de la Vama Buzăului și de la Întorsura, trei clase”, a punctat Petruța Cristea.

„Mi-a plăcut foarte mult”

Copiii din clasele a VIII-a au fost curioși de cele prezentate de-a lungul vizitei lor la LTNB. Unii mai timizi, alții mai dezinvolți, toți au aflat lucruri pe care cu siguranță le vor lua în calcul atunci când vor alege la ce liceu să își continue studiile, dacă nu au făcut-o deja.

„Prima dată am fost la atelierul de tehnică, mi s-a părut foarte interesant, domnul profesor a explicat foarte bine și cred că mi-a stârnit interesul asupra acestui domeniu. După aceea am fost la gastro. Mi-a plăcut foarte mult cum s-a organizat lumea aici și că ne-au pus și pe noi să lucrăm. Mi se pare foarte bine ca, dacă vor să ne atragă către acest liceu, să ne pună să ne implicăm și noi și să descoperim ce ne place și ce nu. Am învățat să respectăm normele de siguranță și cum să aranjăm o masă festivă”, ne-a spus Cristian, elev în Zăbrătău. 

La activitate au participat actuali și foști elevi de la LTNB, care s-au declarat mulțumiți de cum au decurs lucrurile.

„A fost bine. De săptămâna aceasta ne-am apucat să organizăm tot, să amenajăm clasele. A fost interesant, ne-au bucurat reacțiile copiilor de clasa a VIII-a. Au fost entuziasmați, atrași de tot ce se petrece în tot liceul nostru”, este de părere Gabriela Mitrofan, elevă în clasa a XI-a. 

„Au fost curioși, s-au implicat în activitatea care s-a organizat pentru ei. Și chiar acesta a fost scopul activității, ca ei să facă activități, să facă parte din ele. Au fost bucuroși că au plecat cu ceva de la noi, de la liceul nostru”, ne-a spus un alt elev al liceului, Narcis Neagovici. 

Un fost elev de la LTNB, Alexandru Prundaru, a fost prezent în calitate de invitat. Acesta lucrează deja în domeniul pe care l-a studiat de-a lungul liceului.

„Astăzi am fost invitat să particip, să le arăt viitorilor elevi care vor veni la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” cum se aranjează un platou cu brânzeturi, mezeluri și legume, dar și cum se aranjează o masă festivă. Am studiat la acest liceu, mai exact la profilul agroturism, lucrez în domeniu ca barman-ospătar și sunt foarte mândru de lucrurile pe care le-am învățat la acest liceu”, a spus Alexandru Prundaru.

În acest moment, se lucrează la un nou site pentru liceul întorsurean, unul care să fie mai ușor de utilizat și unde se va publica un videoclip de prezentare al liceului, conform conducerii instituției de învățământ.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.