EDUCATIE 16 mai 2022

Elevi de la șapte școli covăsnene, participanți la concursul „Prietenii pompierilor”

de David Leonard Bularca | 871 vizualizări

Mai mulți elevi de la șapte școli covăsnene au participat la etapa județeană a concursului „Prietenii pompierilor", care a avut loc sâmbătă, 14 mai. Copiii au avut de parcurs trei probe: teoretică, pista cu obstacole și ștafeta de 400 de metri cu obstacole. În final, primele două locuri au fost câștigate de elevii școlii „Kelemen Didak” din Mereni, iar al treilea loc de cei de la „Nicolae Colan", din Sfântu Gheorghe. 

„În cursul zilei de ieri s-a desfășurat etapa județeană a concursului «Prietenii pompierilor». Concursul a constat în următoarele probe: 

1) Proba teoretică. 

2) Probă «Pista cu obstacole». 

3) Proba – Ștafeta de 400 m cu obstacole”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. 

Scopul competiției a fost acela de a forma și dezvolta o serie de trăsături ale elevilor covăsneni. 

„La competiție au participat 7 unități de învățământ, iar scopul concursului a fost formarea și dezvoltarea unor trăsături morale, cum sunt: inițiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, disciplina, cinstea, corectitudinea, cât și dezvoltarea capacităților de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situații de urgență. Concursurile s-au desfășurat în spirit de fair-play, iar câștigătorii au fost premiaţi cu diplome, medalii şi cupe", au mai transmis pompierii covăsneni. 

Clasamentul final a fost următorul: 

Locul 1: Școala Gimnazială „Kelemen Didak” din Mereni, echipă compusă din băieți. 

Locul 2: Școala Gimnazială „Kelemen Didak” din Mereni, echipă compusă din fete. 

Locul 3: Școala Gimnaziala „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, echipă compusă din fete și băieți. 

La concurs au mai luat parte și două echipe de la Școala Gimnazială „Bibo Jozsef”, din Brateș, o echipă de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe și o echipă de la Școala Gimnazială „Godri Ferenc”, tot din Sfântu Gheorghe. 

„Felicitări tuturor participanților", au mai scris, în final, reprezentanții ISU Covasna. 

Joia trecută, peste 500 de elevi au luat parte la concursul județean de prim ajutor „Sanitarii Pricepuți", care s-a ținut în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, sub organizarea Crucii Roșii Covasna. 

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.