EDUCATIE 4 octombrie 2012

Din șantier în școală de elită

de Székely Emőke | 535 vizualizări

Liceul "Mircea Eliade" din Întorsura va beneficia de 20 de săli de clasă, spații pentru activități conexe, dar şi o sală pentru festivități cu 300 de locuri.

De mai bine de o lună de zile, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului este un imens șantier. Muncitorii lucrează la foc continuu pentru ca până ce vine frigul terenul să fie pregătit pentru lucrări interioare. Până când va fi terminată noua școală, elevii învață după-masa la Școala cu Clasele I-VIII din localitate.

„Lucrările începute pe data de 3 septembrie constau în reabilitarea construcției existente și realizarea unui nou corp de clădire cu o suprafață de 5.000 mp. Liceul este gândit să funcționeze cu 20 de săli de clasă, dar va avea și spații pentru activități conexe, de exemplu, o sală pentru festivități cu 300 de locuri. Valoarea totală a proiectului este de 1.200.000 lei, iar Primăria mai are la dispoziție 7 luni pentru implementarea acestuia. Termenul nu va fi de ajuns, astfel vom cere o prelungire pentru a avea suficient timp pentru realizarea reabilitării totale” – a declarat primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Deficiențe grave la structura de rezistenţă

În iarna trecută, edilul a spus despre acest liceu că este „cea mai urâtă școală din județ”. Proiectul însă rezolvă mai multe aspecte, printre care și cel estetic. În urma studiilor efectuate, specialiștii au constatat deficiențe grave în ceea ce privește structura de rezistenţă a clădirii construite în anul 1982, de aceea constructorii consolidează toată clădirea. Acum toți pereții interiori și exteriori zac fără tencuială, muncitorii toarnă beton și montează elemente de siguranță.

„Proiectul rezolvă mai multe probleme. După terminarea lucrărilor școala nu va mai fi supraaglomerată, ci va fi o instituție elegantă și modernă, conform cerințelor anului 2013. Astfel comunitatea din zona Buzoaielor va avea o școală cu pretenții, care le va oferi elevilor un învățământ de calitate” – afirmă Leca Băncilă.

De altfel primarul este foarte mulțumit de ritmul în care lucrează muncitorii. În doar o lună de zile au descoperit de tencuială toți pereții clădirii vechi și au turnat fundația construcției noi. „Sper ca până la iarnă construcția nouă să fie acoperită, iar muncitorii să aibă terenul pregătit pentru a putea efectua lucrările interioare” – a conchis primarul.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.