OPINII 20 august 2019

EDITORIAL. Şobolanii politici fug de pe corabia găurită

de Dumitru Manolăchescu | 889 vizualizări

N-am înţeles niciodată unde pot fugi şobolanii de pe o corabie avariată decât tot în apă, dar nu pun la îndoială înţelepciunea populară, cred că e ceva ce-mi scapă. Să personificăm puţin, să punem ghilimele la „şobolani” ca să iasă membrii unui partid politic speriaţi de avarierea procentelor din sondaje. Cum să reziste pesedistul fruntaş, dedicat trup şi suflet trioului Dragnea-Dăncilă-Iordache, întemniţării marelui conducător, prostiei indubitabile a primei blonde şi dispariţiei din peisaj a „iepurelui” de serviciu, zisul Ciordache?! Greu, aproape imposibil. De-aici „răscoala” trupei de şobolani politici pesedişti care l-au părăsit pe Dragnea şi vor s-o lase „buşbe” şi pe Viorica.

Dar un’ să mergi, frate pesedist? Ai avea unde, dar nu te poţi discredita îmbrăţişându-l pe Băsescu, de pildă. N-ai cu cine, PMP abia a luat procentele de trecere la Europarlamentare, nu te poţi da pe mâna marinarului. Cu ALDE e complicat, abia se ţin pe picioare, iar Tăriceanu e pe făraş, se ceartă cu Viorica, cu Cioloş, cu Barna, cu toată lumea, ceva nu-i în regulă cu manechinuitul. La Victor Ponta nu ţine, că nu-l ia „dreapta” penelisto-useristo-plusistă la guvernare şi-atunci degeaba, n-ai făcut nimic dacă nu eşti la butoane. Cu UDMR nu se poate, n-ai etnia potrivită, acolo e pe criterii clare de limbă şi autonomie. USR-PLUS nu primeşte rămăşiţe şi transfugi, au învăţat din greşelile altora, se exclud de la start securiştii şi pesediştii.

„Ce rămâne, elev pesedist repetent?”. „Rămâne, să trăiţi, PNL-ul”. „Păi vezi, loază, că rămâne ceva şi pentru neisprăviţi?”. Se-nghesuie pesediştii la cabinetele liberalilor ca muştele la... vă rog, puţină decenţă, la miere voiam să spun. Câţiva au prins „trenul galben”, cei mai mulţi nu. Stau şi-acum prin anticamerele cabinetelor PNL din judeţe, doar-doar îi bagă cineva în seamă şi pe ei. Adică dacă s-a putut la Neamţ şi la Bucureşti, într-un sector sau două, de ce să nu se poată, cum ar veni, şi la Covasna? Că oameni suntem şi cu ce ne-au greşit pesediştii covăsneni? S-au luptat cât au putut cu maghiarii, cu sărăcia, cu lozincile bilingve, cu steagurile secuieşti... De ce să nu-i primească acum PNL-ul şi pe ei în ograda atât de ospitalieră altădată?!

Tonul e glumeţ, dar purceaua pesedistă-i moartă-n coteţ. Procentele tot mai mici dau fiori nu atât „poporului pesedist” invocat de Ponta într-o recentă diatribă anti-Dăncilă, cât mai ales şefilor şi şefuţilor obişnuiţi să trăiască împărăteşte de pe urma privilegiilor pe care le aduce calitatea de membru de partid. Sunt destui pesedişti care refuză să creadă că se poate trăi şi în afara unui partid aflat la Putere. Veţi găsi din ăştia şi în Covasna. Nu fac chiar coadă la sediul PNL, dar un ochi atent îi vede strecurându-se prin anticamerele şefilor de organizaţii. Suficient ca să înţelegi ce-i doare: nu pot trăi decât la guvernare!

Doar că şeful PNL, însuşi Ludovic Orban, a trimis o circulară pe la judeţe în care se spune clar: niciun pesedist să nu mai fie primit în nicio organizaţie PNL. Circulara e valabilă de-acum câteva zile. Ce-a intrat înainte de decizia conducerii, Dumnezeu cu mila şi electoratul cu iertarea. La urma-urmei, dacă te gândeşti bine, PNL şi PSD au ceva strămoşi comuni, se trag din aceeaşi „maimuţă” fesenistă de pe vremea lui Iliescu şi Câmpeanu. Ce vremuri, frate, cum să le uiţi?! Cum să-i refuzi pe vechii tovarăşi de luptă uselistă?! Cum să nu te înfioare îmbrăţişarea istorică a florii pale de Crin cu vigurosul trandafir Victor?!

Şi eu sunt un „fost”, dar poate tocmai de-aia nu-mi mai plac partidele vechi, cu miros de roze ofilite puse lângă naftalina neo-comunistă. Chiar dacă vor greşi, şi sigur vor greşi, prefer să votez greşelile unor începători de bună credinţă. Măcar la ei mai pot avea speranţe.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.