OPINII 4 septembrie 2018

EDITORIAL. Războiul porcilor

de Dumitru Manolăchescu | 1341 vizualizări

Sunt tot felul de porci în ţărişoara noastră greu încercată de pesta porcină africană. Unii sunt sacrificaţi, alţii nu. Interesant e că după ce-au fost omorâţi vreo 250.000 de porci nevinovaţi, în care românii de toate categoriile sociale îşi puseseră mari speranţe, doi guvernanţi totalmente duşi cu pluta se întâlnesc la Guvern ca să discute despre criza pestei porcine africane, măsuri, contramăsuri, vinovăţii etc. Bă, sunteţi nebuni?! E luni la prânz şi ministrul Agriculturii, un filozof ratat învelit în aere de înţelept al oilor, se duce la o adânc cugetătoare vremelnic premier al României ca să vadă ce-i de făcut cu porcii din ferme şi coteţe. Că-i groasă, nu se mai poate, a ordonat domnu’ Liviu să-i dăm la cap pestei, asasinarea porcilor nu sună bine pentru PSD în sondajele de opinie.

Da’ ce făcurăţi, bre, pân-acu’?! N-aţi aflat de pesta porcină, ori n-aţi ştiut care-s porcii?! A fost nevoie de-o şedinţă de partid la Neptun ca să vă lămuriţi cine şi cum calculează sumele compensatorii pentru ţăranii rămaşi fără porc de Crăciun?! Da’ cu fermierii rămaşi fără slujbe pentru că le-au dispărut porcii din grajduri cum rămâne? Cu ăia ce faceţi? Şi, mai ales, cum calculaţi durerea şi oftica ţăranului care se uită la porcul din bătătură ca la soarele de pe cer?! Pe câte procente lipsă la alegeri din cauza porcilor morţi, dar şi a celor vii, vă bazaţi în dreptul PSDragnea? Întrebaţi-l pe filozoful oilor ce simte ţăranul român când vine guvernul şi-i omoară porcul crescut de mic şi programat la 130 de kile de Ignat. Poate veţi afla, cu ocazia asta, şi cât vor conta porcii la pierderea alegerilor de peste un an-doi!

Atâta prostie, dispreţ şi iresponsabilitate din partea unui guvern care-şi spune „social-democrat“ n-am mai văzut, trebuie să recunosc. În ce paturi de prinţese v-aţi născut, amărâţilor, de v-a ajuns nasul atât de sus încât nu mai puteţi coborî privirea galeşă spre noroiul vieţii comune?! Nu mai puteţi coborî din limuzine, nu mai ieşiţi din vilele împrejmuite pe hectare şi străzi întregi, nu mai ştiţi cum trăiesc românii, ce vor şi ce simt ei când alde Dragnea, Dăncilă, Daea, Dan şi alţi înfumuraţi plini de ei îşi bat joc de amărâţii pentru care porcul, oaia, vita sunt realităţi palpabile, prieteni preţioşi, nu simboluri ale unei existenţe care-ţi mută nasul din loc. Ruşine să vă fie!

Problema nu-i simplă, consumăm multă energie ca să punem lucrurile la punct cu pesta porcilor – declara recent Petre Daea, tatăl oilor. Păi cum să nu te credem, filozoafe?! Ştiaţi de mai bine de-un an despre pericolul care pândea la graniţe, dar n-aţi mişcat un deget. Dimpotrivă, aţi redus numărul controalelor în fermele de porci şi în gospodării. Trebuiau reduse peste tot costurile, că nu mai aveaţi bani de lefuri „speciale“ pentru primari şi bugetari, este?! Vorba furnicii din celebra Baladă a greierului mic: Ce-ai făcut astă-vară, ai cântat? Acum joacă dacă poţi!

Nu Gabi Firea, nu PNL, nu USR sau Dacian Cioloş, ci porcii (ne)cuvântători vor îngropa PSD-ALDE. Acolo, în gropile comune ale porcilor asasinaţi de prostia şi dispreţul guvernelor PSD-ALDE vor sta procentele electorale ale celor care au declarat război nu Opoziţiei parlamentare, ci poporului român. L-aţi auzit pe Tăriceanu, nu-i aşa? „Suntem în război“, zicea şeful Senatului cu vreo două săptămâni în urmă. Nici nu-şi dă seama câtă dreptate are! Doar că subiectul nu sunt serviciile secrete sau „statul paralel“, ci chiar poporul român. Cu ăla sunteţi voi în război, Tăricene! Iar dacă cu Opoziţia sau Iohannis mai puteaţi câştiga cumva, cu un popor înfuriat, dispreţuit şi înfometat nu aveţi nicio şansă!

 Asta ca să înţelegeţi că înainte de a fi simboluri naţionale în mintea îmbârligată a ministrului Daea, oaia şi porcul sunt siguranţa zilei de azi şi de mâine a milioane de familii „tradiţionale“ româneşti. Familii care, după cum bine ştiţi, votează nu doar la un Referendum tâmpit propus de BOR şi susţinut de PSD. Şi care gândesc simplu şi clar că buda din fundul curţii şi pesta din coteţ indică cu exactitate cât preţ pun guvernanţii pe viaţa românilor. 

 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.