OPINII 28 ianuarie 2019

EDITORIAL. Frică, furie şi-un „altceva” care merită atenţie

de Dumitru Manolăchescu | 701 vizualizări
Sursa foto - Facebook @liviudragnea.ro
Sursa foto - Facebook @liviudragnea.ro

Am în minte două imagini emblematice pentru România anului 2019: 1. Stau la o masă capii mafiei politice PSD-ALDE, şase „bărbaţi de stat” care îţi hotărăsc viitorul, dar pe care tremură izmenele de frică. Frică de multe: de Justiţie, de adevăr, de statistici, de sondaje, de orice partid nou care poate împlini speranţa de dreptate, competenţă, libertate şi adevăr a românilor. Domină frica de oameni. Nu mai pot păşi pe străzi fruntaşii pesedişti fără să fie înjuraţi, blestemaţi, apostrofaţi. Nu-i greu să-ţi închipui ce forţe vor fi mobilizate spre a-i păzi în campaniile electorale care urmează. Nu-i greu să-ţi imaginezi nici ce legi care să-i apere de furia mulţimii vor fi date de majoritatea analfabet-coruptă a Parlamentului în acest an.

Stau la o masă, ziceam, iar dublul condamnat penal din capul ei îi informează pe români pe Facebook despre viitorul ţării. Scrie: „Cu cifrele pe masă. Viitorul sună bine”. Al dracu’ treabă, oare la ce viitor se referă şi, mai ales, al cui? Că nouă, toţi specialiştii acestei ţări capturate de Puterea pesedistă ne spun că mergem din rău în mai rău. BNR e speriată de „aventurile” politico-financiare ale grupării mafiote Vâlcov. Lumea bancară şi de afaceri e distrusă de „taxa pe lăcomie”, taxa pe cifra de afaceri şi alte taxe aiuristice numai bune să scoată din rahat Puterea până prin toamnă. După aia, potopul! Nu mai interesează pe nimeni, sigur nu-i mai interesează pe Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici şi alţi maimuţoi pesedişti ce se-ntâmplă cu ţara asta şi cu locatarii ei. Când vezi o asemenea poză electorală mincinoasă te afunzi în depresie, gândeşti că nimeni nu poate scăpa România de blestemul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă.

Dar uite că mai vin şi veşti bune şi-aici am imaginea cu nr. 2: Convenţia naţională a PLUS, desfăşurată sâmbătă. Am auzit la Convenţia asta câteva discursuri emoţionante în adânca lor simplitate, în normalitatea lor. I-am auzit pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe fostul premier Dacian Cioloş, pe actorul Marius Manole, am văzut oameni frumoşi, inteligenţi şi optimişti, am văzut gesturi şi-am auzit vorbe care m-au readus în poziţia verticală. Toţi aceştia mi-au amintit că avem mare nevoie de oameni normali în politică şi mi-au întărit convingerea că politica nu-i neapărat o curvă decât dacă o obligi să stea sumar îmbrăcată pe Centură.

O să spuneţi că-s doar vorbe, că deocamdată PLUS e pe nicăieri, iar Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu n-au confirmat în anul în care au fost la guvernare. S-ar putea să aveţi dreptate, n-o să apăr Guvernul Cioloş cu niciun argument, chiar dacă am destule. Voi pune, doar, o singură întrebare: sunteţi de acord că actuala Putere pesedisto-iliberală trebuie grabnic schimbată? Dacă veţi spune „nu”, atunci înseamnă că nu citiţi ziarul care trebuie. Dacă spuneţi „da, dar n-avem cu cine”, v-aş invita să vă mai gândiţi puţin.

Adevărul e că PLUS şi USR sunt, acum, două certitudini în politica românească. Dacă se vor uni, va fi şi mai bine, chiar dacă în materie de fuziuni ale partidelor avem amintiri nu tocmai plăcute. Lor li se adaugă, fie şi pe jumătate, PNL. Există şi pe partea stângă o variantă, chiar dacă PRO România, partidul lui Victor Ponta, pare să fie doar „aceeaşi Mărie cu altă pălărie”. Să nu fim răi şi să constatăm că, la ora asta, orice partid şi orice personaj politic de sorginte social-democrată este de preferat catastrofalului tandem Dragnea-Tăriceanu. Nu-ţi trebuie studii superioare sau doctorate în economie ca să vezi spre ce prăpastie ne îndreptăm – ca o turmă ascultătoare, mânată de „câini” dresaţi cu biciul şi osul de stăpâni.

Da, avem cu cine vota. Şi, mai ales, avem de ce să votăm, avem suficiente motive să vrem să schimbăm România prin votul nostru din acest an şi din anul ce vine. Avem şi de ce să ieşim în stradă, avem nenumărate motive să credem că Strada mai poate opri Puterea din marşul triumfal spre criză economică şi sărăcie lucie, spre ieşirea din Uniunea Europeană şi aderarea la „tribul” ţărilor iliberale cu regimuri dictatorial-autocrate.

Încerc să vă spun că nu trebuie să vă lăsaţi manipulaţi de concertul de minciuni şi măscări scrise şi văzute pe câteva posturi TV care urmăresc să-i scape pe Dragnea şi Tăriceanu de „inamicul politic nr. 1”, Dacian Cioloş şi PLUS. Veţi mai citi şi veţi mai auzi multe, campania electorală pentru Europarlamentare nici n-a început bine. Priviţi atent spre PLUS şi USR şi veţi vedea, poate, că aceste două partide vor altceva şi sunt altceva decât urmaşii pesedişti ai fesenismului iliescian. Un „altceva” care merită atenţia noastră. Un „altceva” care este, pentru multe generaţii, ultima şansă de a trăi într-o Românie normală.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.