OPINII 13 martie 2023

Confesiunea mea pentru tine, dragă ziar

de Daniela Luca | 932 vizualizări

E o adevărată provocare să îți spun ce însemni pentru mine în doar câteva cuvinte, pentru că nu prea ți-am făcut declarații până acum, dar și pentru că aș putea să scriu pagini întregi despre motivele pentru care îți sunt recunoscătoare. Și nici nu prea am avut timp să stăm jos și să îți spun ce simt, pentru că suntem mereu într-o cursă nebună și totodată atât de satisfăcătoare. Încerc să mă rezum totuși la acele gânduri care cred că sunt cele mai importante și care să te facă să înțelegi de ce țin la tine. 

Dragă ziar, te-am cunoscut în urmă cu aproape 5 ani. A fost un moment de cotitură pentru mine. Îți mulțumesc pentru că ai avut răbdare cu mine de la bun început. Nu știam atunci altceva în afara faptului că îmi place să scriu, iar pentru tine asta a fost prima condiție ca să ne împrietenim. Restul le-am învățat pe parcurs. 

Nu am încetat să te răsfoiesc nici în perioada de un an și un pic în care nu am scris pentru că am fost în concediu de creștere a copilului. Mi-ai lipsit. După ce am revenit la treabă, am fost primită cu aceeași căldură de colegi, de parcă nu trecuse atâta timp, dar am fost surprinsă și de felul în care ai crescut tu în acea perioadă. 

Am putut să te privesc atunci dintr-o altă perspectivă și am încercat să îmi dau seama ce aș putea aduce în plus echipei, cu ce aș putea fi de folos acum, ce să fac să fie și mai bine. M-am întors de câteva luni la tine cu forțe proaspete, cu o altă viziune, mai ambițioasă și mai pregătită ca niciodată. 

Mi-ai predat atâtea lecții, încât acum simt că pot să fac față mai ușor oricărei situații. Și nu mă refer doar la muncă, ci și în viața de zi cu zi. Sunt mai curajoasă și mai matură datorită faptului că nu am renunțat și că am continuat să lupt pentru tine zi de zi, alături de colegii mei.

Printre cele mai importante avantaje cu care ai venit se numără și faptul că datorită ție am cunoscut o mulțime de oameni, sute de caractere, fiecare cu propriile povești. Simt că am „furat” de la unii dintre ei calități care mi-au plăcut. Le-am înmagazinat undeva în sufletul meu și le las să înmugurească încet-încet. 

Cred că avem cu toții momente când simțim că ne pierdem controlul asupra propriei vieți, pentru că se întâmplă lucruri care ne copleșesc, însă faptul că ești mereu acolo și că trebuie să fiu tare pentru tine mă face să trec mai ușor peste toate. Ai nevoie de mine, iar eu de tine. Și asta e în regulă. E chiar minunat.

Sunt copleșită de emoții când realizez că împlinești 20 de ani și că la această frumoasă aniversare sunt și eu parte din echipă și sunt martoră a tuturor schimbărilor în bine care ți se întâmplă. 

La Mulți Ani, „Observatorul de Covasna”! Îți doresc să ai parte în continuare de oameni care îți împărtășesc valorile. Cadoul meu pentru tine va fi promisiunea că voi fi și mai muncitoare, și mai curajoasă, și mai atentă la vocile care merită să fie imprimate în paginile tale. 

Cu respect, Daniela Luca

Foto: Kerekes Csanád

***

Textul este parte dintr-o serie aniversară, dedicată ziarului Observatorul de Covasna, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență.

Citește și: 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.