ECOLOGIE 10 noiembrie 2022

Ziua împăduririi la Întorsura Buzăului! Sute de persoane vor planta puieți

de David Leonard Bularca | 1056 vizualizări

Sute de persoane, majoritatea elevi, vor participa la împădurirea Dumbravei din Întorsura Buzăului. Acțiunea, organizată de Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) din oraș, în parteneriat cu Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean” și Primăria Întorsura Buzăului, va avea loc vineri, de la ora 12:00. Toți oamenii care își doresc să ia parte la acțiune sunt așteptați alături de elevii, profesorii și autoritățile care și-au anunțat deja prezența. 

„Împădurim Dumbrava! 1.500 de puieți așteaptă să fie plantați! Nostalgic după vechea Dumbravă a Întorsurii? Dacă da, vino vineri, 11 noiembrie, începând cu ora 12.00, să plantăm împreună! Vom fi mulți și buni: 365 de elevi, 20 de cadre didactice, primar, viceprimar, șef de ocol, angajați ai Ocolului Silvic, alți angajați ai primăriei”, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, directoarea LTME, Maria Bularca. 

Cei 1.500 de puieți care vor fi plantați vineri sunt oferiți de Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean”. 

„Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean” și Primăria Întorsura Buzăului, vor reîmpăduri zona defrișată acum doi ani. Cei 1.500 de puieți vor fi oferiți de Ocolul Silvic „Buzăul Ardelean”. Tot Ocolul Silvic va pregăti și terenul pentru plantare - curățarea terenului și săparea gropilor”, a adăugat Maria Bularca, care a precizat că autoritățile locale vor asigura logistica, mănușile și sacii menajeri, pentru că în paralel cu acțiunea de plantare se vor aduna și gunoaiele din zonă. 

Și viceprimarul din Întorsura Buzăului, Silviu Popica, îi invită pe oameni să ia parte la acțiune. 

„Este vorba despre o suprafață mică de pădure din zona Dumbravei, care a fost exploatată, având vechimea optimă. Așa cum e normal, acum reîmpădurim acea suprafață. Invit pe toți iubitorii de pădure să participe la această acțiune a comunității”, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul. 

Maria Bularca a mai spus, pentru redacția noastră, că reprezentanții liceului își doresc în continuare și crearea unui loc denumit „Pădurea Eliade”, însă până acum nu s-a reușit implementarea acestui proiect. 

Colectivul de la LTME a luat „microbul” plantării încă din anul 2019. Atunci, au fost plantați 377 de puieți, în ghivece, în curtea liceului, iar mai apoi au fost mutați în zona camping din oraș. 

În 2021, elevii și profesorii de la liceul întorsurean, în colaborare cu autoritățile, au plantat alți 1.500 de puieți, tot în zona camping, iar în luna aprilie a acestui an 98 de puieți au fost plantați în curtea liceului

Sursa foto (ilustrativ): arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.