ACTUALITATE 21 aprilie 2022

LTME-iștii au plantat, din nou, aproape 100 de puieți

de David Leonard Bularca | 787 vizualizări

Elevii au participat și la două ateliere de lucru, au organizat o expoziție cu obiecte confecționate din materiale reciclabile și au realizat un flashmob

În curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (LTME), din Întorsura Buzăului, au fost plantați 98 de puieți. Dintre aceștia, 48 au fost donați instituției de învățământ de către Primăria din localitate, iar 50 din partea OMV Petrom. Totodată, școala a fost înscrisă și în concursul Național Eco Provocarea, la secțiunile reciclare și plantare. 

În cadrul proiectului sunt mai multe activități pe care LTME-iștii le-au realizat, ne-a spus directoarea liceului, Maria Bularca.

„Ultimele activități, înainte de vacanță, au fost: acțiunea de ecologizare și colectare selectivă a gunoaielor (7 aprilie), susținerea a 2 ateliere de lucru pe teme de protecție a mediului și plantarea a 98 de puieți (48 provenind de la Primăria orașului Întorsura Buzăului și 50 de la OMV Petrom, într-un parteneriat cu aceștia): meri, peri, cireși, ulmi, stejari, frasini. Toți puieții au fost plantați în curtea liceului, în jurul clădirilor acestuia”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Maria Bularca. 

Aceasta spune că instituția de învățământ pe care o conduce își dorește ca toate generațiile de elevi să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător. 

„LTME a fost și este preocupat de sănătatea mediului înconjurător: am participat la acțiuni de ecologizare, am plantat puieți, am colectat selectiv gunoaiele, am creat expoziții cu obiecte confecționate din materiale reciclabile, am susținut ateliere de lucru și așa mai departe. Ne dorim ca fiecare generație eliadistă să conștientizeze importanța protejării mediului înconjurător”, a mai spus Maria Bularca.

Tocmai pentru a îndeplini acest scop, liceul s-a înscris la concursul național Eco Provocarea, în cadrul a două secțiuni: reciclare și plantare.

„Toți LTME-iștii suntem implicați, deopotrivă, elevi, cadre didactice și personal administrativ”, a punctat directoarea liceului întorsurean. 

Înainte de vacanța de Paște, elevii de la LTME au realizat și un flashmob, prin care și-au arătat susținerea pentru mediu.

Coordonatoarele acestor activități la nivelul liceului sunt Maria Bularca, Costina Văcăruș și Mădălina Maria Ariton.

„Eco Provocarea a fost declarat „Cel mai bun proiect educațional de mediu din România”, în 2014 în cadrul Energy Globe Awards. De-a lungul celor 9 ani de implementare programul Eco Provocarea a adunat sub umbrela sa 3.105 de elevi și profesori ecoambasadori care au organizat activități de reciclare, plantare, igienizare și evenimente educaționale (târguri tematice, campanii de conștientizare, marșuri pentru mediu) care au avut drept impact: 511.271 kg de deșeuri reciclabile, 158.524 puieți plantați, 7.012 saci de deșeuri colectate din natură și 4.098 de evenimente educaționale”, se arată pe site-ul proiectului. 

Nu este pentru prima dată când se plantează puieți în curtea liceului întorsurean. În decembrie 2019 liceeni, împreună cu profesorii și cu sprijinul celor de la Ocolului Silvic Covasna și Comandău, au plantat 377 de brăduți de Crăciun

Sursa foto: Maria Bularca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.