ECOLOGIE 2 februarie 2011

Bloggerii au ales Sfântu Gheorghe Capitala verde a României

de Monica Vrânceanu | 655 vizualizări
Municipiul Sfântu Gheorghe a fost desemnat Capitala verde a României în cadrul unei competiții online, lansată pe bloguri. Campania a fost iniţiată la nivel naţional de către Umbrela Verde (program al URBB - Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar Sfântu Gheorghe a ajuns printre cele zece finaliste ale competiţiei. Competiția online a fost deschisă timp de 10 zile, dar acestea au fost

Municipiul Sfântu Gheorghe a fost desemnat Capitala verde a României în cadrul unei competiții online, lansată pe bloguri. Campania a fost iniţiată la nivel naţional de către Umbrela Verde (program al URBB - Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar Sfântu Gheorghe a ajuns printre cele zece finaliste ale competiţiei.

Competiția online a fost deschisă timp de 10 zile, dar acestea au fost de ajuns pentru ca Sfântu Gheorghe să ocupe primul loc din cele zece oraşe înscrise, obținând cele mai multe voturi ale bloggerilor. Astfel, Sfântu Gheorghe s-a clasat înaintea unor orașe precum Brașov, Timișoara sau Cluj-Napoca, obținând cele mai multe susțineri din partea bloggerilor.

Aproape 60 de bloggeri și-au exprimat dorința desemnării municipiului Sfântu Gheorghe ca și Capitală Verde, pe blogurile acestora găsindu-se argumente în acest sens. Astfel, bloggerii au arătat că Sfântu Gheorghe e un oraș care merită iubit pentru liniștea și siguranța pe care le oferă, pentru Parcul central, pentru cartierele curate, pentru implicarea tinerilor și a organizațiilor neguvernamentale în diverse acțiuni culturale și ecologice și pentru întreaga atitudine plină de claritate care definește nu doar orașul ci și pe locuitorii săi. Bloggeri mai consideră că Sfântu Gheorghe este un oraș tânăr și cu potențial, în care merită investit timp și efort.

Competiția online care a implicat blogurile face parte din proiectul Capitala Verde a României, al cărui scop este responsabilizarea publicului cu privire la respectarea mediului înconjurător şi încurajarea autorităţilor locale şi a cetăţenilor în iniţierea sau implicarea în proiecte ecologice care pot îmbunătăţi calitatea vieţii.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.