CULTURA 10 august 2021

Ziua Porților Deschise pe Șantierul arheologic Păuleni Ciuc, Dâmbul Cetății-Várdomb – Harghita

de Covasna Media | 1027 vizualizări

Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni vă invită joi, 12 august 2021, în intervalul 12-19,00, la Ziua Porţilor Deschise la situl arheologic „Dâmbul Cetăţii-Várdomb”, jud. Harghita (la aproximativ 10 km distanţă de Miercurea-Ciuc), ocazie cu care orice persoană interesată va putea urmări munca arheologilor şi va primi informații legate de cercetările în curs de desfășurare.

Din anul 1999, echipa de specialiști continuă cercetările în această așezare, cu rezultate importante atât pentru preistoria zonei, cât și pentru preistoria spațiului sud-est european.

Cercetările arheologice din ultimii ani au adus la lumină urmele mai multor așezări ce datează din perioada epocii cuprului (cultura Ariușd-Cucuteni, mileniile V-IV î. Hr.) și epocii bronzului (culturile Ciomortan-Costișa și Wietenberg, mileniul II î. Hr).

Echipa de cercetare este formată din: dr. Valerii Kavruk (în calitate de responsabil științific), dr. Dan Buzea, dr. Dan Ștefan, dr. Maria-Magdalena Ștefan și drd. Puskás József, alături de colaboratori externi cu specializări multiple în problemele preistoriei: prof. univ. dr. Gheorghe Lazarovici, dr. Roxana Munteanu și Björn Briewig, în calitate de membrii în colectivul de cercetare.

Îi invităm pe toți cei interesați să viziteze așezarea, având astfel ocazia să urmărească o zi din viața de teren a arheologilor și să vadă cele mai interesante descoperiri din campania acestui an. 

Vă așteptăm cu drag! 

Mai multe detalii și imagini puteți găsi pe www.mncr.ro.

Sursa: Comunicat de presă Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.