CULTURA 27 august 2019

Ziua Limbii Române, celebrată la Covasna

de Daniela Luca | 1184 vizualizări

„Pentru mine această sărbătoare înseamnă cinstea pe care o aducem limbii române”

Asociația Grit organizează vineri, 30 august, de la ora 16:00, la Casa Orăşenească de Cultură a oraşului Covasna, un eveniment dedicat Zilei Limbii Române. Printre activitățile pregătite se numără recitalul poetic, concursul de recitări, o conferință și dar un program artistic variat. 

În semn de responsabilitate și respect, limba părinților și bunicilor noștri va fi celebrată și în acest an la Covasna. Invitații vor aduce în fața publicului larg creații de valoare ale literaturii române, în care limba sună parcă mai dulce și mai melodios. Invitații evenimentului sunt dr. Ioan Lăcătușu și poeta Mihaela Aionesei. 

Organizatorii au pregătit şi un program artistic, care îi va aduce în faţa celor prezenţi pe „Ansamblul Românașul”, Ana Sandulea, Daria Muntean, Sânziana Mircea și pe surorile Tripletele Oprea. 

„Melodia pe care o voi interpreta este „Pentru ea”, deoarece pentru ea facem acest spectacol, pentru limba pe care am învățat-o de când ne-am născut și pe care o vorbim zilnic. Pentru mine această sărbătoare înseamnă cinstea pe care o aducem limbii române și celor care au încercat să o păstreze, dar și să o cultive”, ne-a spus interpreta Ana Sandulea. 

În cadrul unei conferințe, dr. Ioan Lăcătușu va vorbi despre promovarea limbii române prin activitatea Editurii Eurocarpatica. 

Pe lângă programul artistic, publicul va avea parte și de un recital poetic, dar și de un concurs de recitări adresat copiilor, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiați, transmit organizatorii. 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Orașului Covasna. 

Ziua Limbii Române a fost sărbătorită pentru prima dată la Chișinău pe data de 31 august 1990. În România, ziua festivă similară a fost instituită prin Legea nr. 53/2013.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.