CULTURA 19 august 2022

Ziua Cetății Zânelor ajunge duminică la a V-a ediție!

de David Leonard Bularca | 1139 vizualizări

Asociația Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” organizează duminică, 21 august, de la ora 10:00, a V-a ediție a Zilei Cetății Zânelor. În cadrul evenimentului, printre altele, cei prezenți vor putea viziona și expoziția foto-documentară intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”. Pentru că se va organiza și o excursie la Cetatea Zânelor, oamenii sunt rugați să vină îmbrăcați corespunzător pentru drumeții. 

Programul evenimentului va fi următorul:

Ora 10:00: Loc de întâlnire la Casa Nedeii din Poiana Zânelor, Voinești-Covasna; 

Ora 10:30: Excursie cu ghidaj de specialitate la Cetatea Zânelor;

Ora 11:30-14.30: Expoziția foto-documentară „Dacii din estul Transilvaniei”;

Ora 11:30-14.30: Atelierul de desen (la care participanții pot colora fișe cu îmbrăcămintea dacilor și romanilor, pot completa fișa „Găsește drumul cel bun către Cetatea Zânelor" etc.);

Ora 15:00: Închiderea evenimentului. 

„Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc la Cetatea Zânelor, în aer liber, astfel încât rugăm publicul să vină pregătit corespunzător. Pentru excursia la Cetatea Zânelor, vă recomandăm să aveți încălțăminte potrivită pentru drumeții la munte și apă. Primii participanți la ateliere vor beneficia de premii surpriză oferite de organizatori. Participarea publicului este gratuită. Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în programul evenimentului în caz de vreme nefavorabilă (...). Vă așteptăm cu drag alături de noi”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook MNCR – Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor”, cu sprijinul financiar al Primăriei Orașului Covasna, Consiliului Local Covasna și Casei Orășenești de Cultură Covasna, la Poiana Zânelor din Voinești – orașul Covasna.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” și Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Sursa foto: MNCR – Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.