CULTURA 2 octombrie 2019

Zilele Filmului Maghiar la Cinema Arta by Cityplex

de Covasna Media | 1337 vizualizări

Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe va face parte din cadrul celui de-al 19-lea festival de film transilvănean. Cei interesați pot alege din programul colorat al seriei de evenimente, în perioada 4 - 6 octombrie, de vineri până duminică. Proiecțiile încep vineri de la ora 16:30 și se încheie duminică la ora 21:00.

Prima ediţie a festivalului Filmtettfeszt a fost organizată în anul 2001 cu scopul de a prezenta publicului clujean filme de artă produse recent în Ungaria, premiate la diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat în distribuţia cinematografică din România. În acelaşi timp organizatorii au dorit să asigure un prilej de prezentare cineaştilor maghiari transilvăneni deja cunoscuţi sau aflaţi încă la început de carieră.

De-a lungul anilor a crescut numărul filmelor proiectate, a genurilor şi invitaţilor din breaslă prezente la festival, dar şi a locaţiilor: în 2019 avem bucuria de a organiza proiecţii simultane în 15 oraşe (Cluj-Napoca, Arad, Carei, Covasna, Gheorgheni, Gherla, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Salonta, Satu Mare, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Timișoara).

Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program. Filmele rulează subtitrate în limba română. 

Mai multe detalii se găsesc pe pagina oficială a cinematografului. 

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.