CULTURA 11 septembrie 2022

Zilele Europene ale Patrimoniului, sărbătorite la Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 680 vizualizări

Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe poate fi vizitată gratuit luni, 12 septembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Europene ale Patrimoniului, eveniment organizat de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR). Din program fac parte și expoziții foto-documentare și ateliere de educație muzeală, conform unui comunicat de presă. 

Cine dorește să ia parte la evenimentul care se va desfășura între orele 9:00-15:00 trebuie să se înscrie la numărul de telefon 0267 314 139. 

Din program fac parte: 

„Itinerarea expoziției foto-documentare «Învățământul confesional în sud-estul Transilvaniei»;

Vizită ghidată la punctul muzeal;

Ateliere de educație muzeală (scriere pe tăblițe) după modelul tăblițelor aflate în patrimoniul Primei Școli Românești;

Lansarea de noi produse culturale în mediul online pe Muzeul Virtual al Carpaților Răsăriteni (https://muzeu.mncr.ro/), se arată într-un comunicat de presă transmis de MNCR. 

Zilele Europene ale Patrimoniului au fost organizate pentru prima dată în anul 1985. 

„Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale participative din Europa.

În timpul Zilelor Europene ale Patrimoniului, mii de monumente și situri își deschid porțile, unele dintre acestea fiind în mod normal închise publicului în restul anului. Evenimentul permite publicului să se bucure de vizite gratuite, să descopere patrimoniul cultural comun și să participe la protejarea patrimoniului european pentru generația actuală și cele viitoare.

În anul 2022, Consiliul Europei a ales tema Sustainable heritage, adică «Patrimoniul durabil»”, conform reprezentanților MNCR. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.