CULTURA 12 iunie 2019

Zece trupe vor participa la Festivalul de Teatru de Amatori de la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 773 vizualizări

Zece trupe de teatru din mai multe localităţi din ţară şi-au anunţat participarea la Festivalul de Teatru de Amatori, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.

„Ediţia din acest an va reuni zece spectacole produse de zece trupe de teatru de amatori din Ilieni, Boroşneu Mare, Covasna, Sfântu Gheorghe, Braşov, Panciu, Odorheiu Secuiesc şi Târgu Mureş, numărul total al participanţilor fiind de 100 de tineri. Scopul festivalului este să deschidă la Sfântu Gheorghe un spaţiu de întâlnire între trupe de teatru de amatori, să le ofere şansa de a-şi prezenta cele mai bune producţii şi de a participa la dezbateri şi workshop-uri pe teme teatrale de maximă actualitate”, a precizat managerul Teatrului Independent „Osono”, Fazakas Misi, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, spectacolele vor fi prezentate sâmbătă, 15 iunie, în sala Studio a Ansamblului  „Háromszék” din incinta Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, iar intrarea publicului e gratuită.

Duminică, 16 iunie, doi membri ai trupei „Osonó”, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár, vor ţine ateliere de teatru pentru participanţi.

Festivalul este organizat de Teatrul Independent „Osonó” în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Covasna, Fundaţia „Communitas” şi Asociaţia „Sic Art”.

(Sursă foto: Facebook)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.