CULTURA 26 august 2019

Vernisaj de artă plastică la Centrul de Cultură Arcuş

de Covasna Media | 992 vizualizări

Opt artişti plastici contemporani, absolvenţi ai unor prestigioase academii de artă din România şi din Republica Moldova, îşi vor expune lucrările miercuri, 28 august, la Centrul de Cultură Arcuş din municipiul Sfântu Gheorghe.

O parte dintre acestea, majoritatea peisaje, au fost realizate în cadrul celei de-a şasea ediţii a proiectului de rezidență artistică “Predeluţ”, derulată în perioada 20-29 august a.c la Brădet- Întorsura Buzăului.

Publicul va putea vedea lucrările pictorilor Eugen MIRCEA şi Florin MORUN din Iași, Grigore CARATĂ din Tulcea,  Teodor VIȘAN din Galați, Gabriel BABAN  din Fălticeni,   Codrin MIRCEA din București, Vasile OSTAHI şi Ilie LEU din Chișinău, precum şi ale sculptorului  Emil GENTIMIR din Iaşi.

„Peisagistica realizată reflectă un anume fel de a privi şi trăi clipa de fiecare zi, de a privi lumea şi peisajul mirific de pe aceste meleaguri, fiecare artist înscriindu-se, însă, pe propria-i orbită în spaţiul plastic actual. Aceştia ne invită să pătrundem în lumea lor vizibilă, dându-ne iluzia că privim spre invizibilele tărâmuri ale minţii şi gândirii lor lăuntrice”, a declarat directorul artistic al rezidenţei Predeluţ VI, Eugen Mircea.

Vernisajul va avea loc miercuri, 28 august, de la ora 18 la Centrul de Cultură  Arcuş, de la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.