CULTURA 7 mai 2013

Vâlcele – centrul teologiei covăsnene

de Monica Vrânceanu | 631 vizualizări

Vasile Tămaș a lansat un nou volum de filozofie creştină

Tânărul prozator și poet Vasile Tămaș a lansat luni, în cea de-a doua zi de Paști, volumul de filozofie creștină „Raportul Sfântului Iustin martirul și filozoful cu filozofia greacă”; acesta este cel de-al doilea volum al lui Vasile Tămaș, care plănuiește deja o nouă lansare în perioada următoare – „Neamul răstignit – Poemele durerii”.

La lansarea de luni au luat parte personalități locale și oameni din Vâlcele și Sfântu Gheorghe dornice să se afle alături de tânărul autor în astfel de momente.

În ceea ce privește „Raportul Sfântului Iustin martirul și filozoful cu filozofia greacă”, Vasile Tămaș ne-a spus că totul a plecat de la lucrarea sa de licență și de la nenumăratele întrebări pe care și le pune constant. În plus, Vasile Tămaș s-a arătat fascinat de filozofie tocmai pentru că aceasta combină toate științele, provocând omul la o stare constantă de gândire.

Cred că adevărata filozofie a lumii este Creștinismul, pe care îl aduc în acest nou volum ca venind în comparație cu celelalte curente ale filozofiei grecești, care se axează pe latura reală a divinității ce vine în contact cu oamenii. Creștinismul nu se bazează pe zeități care nu erau palpabile – așa cum au făcut alte curente ale filozofiei grecești și cred că oamenii aveau nevoie de acest volum și de ideile pe care le expun, tocmai pentru că lumea devine tot mai formalistă, mai superficială. Eu scriu pentru oameni, pentru ca cei care citesc să-și aprofundeze un mental sănătos – și cred că avem nevoie de asta, în aceste timpuri”, ne-a spus Vasile Tămaș.

Noul volum a fost realizat și lansat cu sprijinul Primăriei Vâlcele, fiind tipărit în 200 de exemplare care vor putea fi cumpărate inclusiv în afara granițelor județului.

Teme articol: vasile tamas
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.