CULTURA 14 noiembrie 2023

Un turneu Osonó porneşte din Ardeal şi se încheie pe scena unui mare teatru din Budapesta

de Covasna Media | 677 vizualizări

Între 13-18 noiembrie, spectatorii din patru localități – Miercurea Ciuc, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Budapesta – vor participa la spectacolul „Chipul din oglinda apei”, o producţie de teatru-documentar care valorifică poveştile de viaţă ale unor tineri. Turneul se va termina pe 18 noiembrie, când spectacolul va fi prezentat de la ora 19.15, pe scena unuia dintre cele mai renumite teatre din Ungaria, Teatrul Katona József din Budapesta.

Fiecare reprezentaţie cu „Chipul din oglinda apei” este urmată de o întâlnire cu spectatorii, prin care Trupa Osonó deschide o dezbatere pe marginea problemelor şi a temelor abordate în spectacol: sărăcia şi abandonul şcolar şi cel familial, avortul, rupturile dintre părinţi,  neîncrederea în autoritățile publice, inconsecvenţa programelor de școlarizare și lipsa modelelor din viaţa copiilor şi a tinerilor.

Acest spectacol rezistă în repertoriul Trupei Osonó de aproape un deceniu şi se bucură de un real succes naţional şi internaţional („Chipul din oglinda apei” a avut 618 de reprezentaţii în 24 de ţări de pe 3 continente) datorită substanţei sale inovative. Mai precis, este vorba de un concept teatral inovativ care permite dezvoltarea scenariului iniţial, prin explorarea subiectivităţii unor noi participanţi şi adăugarea de noi confesiuni, prin diversificarea formelor de expresie umană şi artistică şi prin raportarea continuă la realitatea curentă şi la diverse publicuri ţintă.

Distribuția: Mucha Oszkár, Póra Jácinta, Kalotai Máté, Basa Ádám, Kósa Emese

Regia tehnică: Csortán Géza

Regia: Fazakas Misi

Teatrul Osonó este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural, unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane. Teatrul Osonó produce spectacole de teatru, organizează workshop-uri şi training-uri pentru tineri şi adulţi, iar toate reprezentaţiile sale teatrale sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun. Proiectele educaţionale şi sociale ale Trupei Osonó sunt gândite drept spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate, unde participanţii trăiesc o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.