CULTURA 24 noiembrie 2022

Turneul „Suflet românesc”, al Ansamblului Dor Transilvan, ajunge în trei localități covăsnene

de David Leonard Bularca | 484 vizualizări

Ansamblul folcloric Dor Transilvan, din Cluj-Napoca, va ajunge în Târgu Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului, cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României. Turneul „Suflet Românesc” va ajunge și în Harghita. În cele trei zone din județ, dansatorii vor urca pe scenă în zilele de 26 și 27 noiembrie. Intrarea este gratuită.

„Programul manifestărilor cultural-artistice și civice dedicat Zilei Naționale a României, coordonat de Instituția Prefectului – Județul Covasna, cuprinde și turneul ansamblului folcloric profesionist „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca în localitățile Târgu Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre de către Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM).

Spectacolele se vor desfășura după următorul program: 

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Ora 13.00 – Căminul Cultural Subcetate, jud. Harghita (în parteneriat cu Consiliul Local Subcetate – primar Vasile Rusu).

Ora 18.00 – Casa Municipală de Cultură din Târgu Secuiesc, jud. Covasna. 

Duminică, 27 noiembrie 2022

Ora 14.00 – Casa Orășenească de Cultură Covasna, jud. Covasna. 

Ora 18.00 – Casa Orășenească de Cultură Întorsura Buzăului, jud. Covasna.

„În cadrul programului, dedicat Zilei Naționale a României și omagierii a 150 de ani de la trecerea la cele veșnice a eroului național Avram Iancu, vor prezenta recitaluri soliștii Mariana Anghel, Iulia Bucur și Nicolae Turcu, precum și formația de dansuri a ansamblului clujean. În fiecare localitate, în deschiderea spectacolului, vor prezenta scurte momente artistice formații locale. Intrarea la toate spectacolele este gratuită”, mai precizează organizatorii. 

Turneul „Suflet românesc” este organizat de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din Cluj-Napoca (președinte Tiberiu Groza), Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (președinte Dragoș Burghelia, responsabil: Aurel Dragomir, membru în conducerea Forumului), Asociația „Suflet românesc” din Târgu Secuiesc (președinte Constantin Pătru), Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” din Covasna (președinte Pr. Ioan Ovidiu Măciucă), Consiliul Local Întorsura Buzăului (primar Raul Urdă), se mai arată în comunicatul de presă. 

Sursa foto: Ansamblul Folcloric Dor Transilvan/Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.