CULTURA 9 mai 2019

Trupa Tamási Áron a început repetițiile cu spectacolul Barbarii

de Covasna Media | 733 vizualizări

Trupa Tamási Áron  a început să lucreze la  spectacolul Barbarii, în regia lui Hegymegi Máté. Producția are ca punct de plecare două nuvele ale scriitorului Móricz Zsigmond – Barbarii și Ultimul haiduc.

„În anul 1867, două cadavre au fost găsite pe dunele din Szarkás. Haiducul și fiul său au dispărut cu  doi ani în urmă, de ziua Sfântului Gheorghe, împreună cu 185 oi, 115 miei, 3 măgari și câinii lor. Gâtul haiducului Bodri era prins într-o frânghie, iar capul fiului său era spart. Biroul de avocați al orașului Kecskemét a stabilit că a fost  vorba de un jaf și a pornit o anchetă, dar vinovații încă nu au fost găsiţi.”

Aşa suna ştirea despre o întâmplare reală, de la care a pornit scriitorul Móricz Zsigmond în construirea povestirilor sale, care, la rândul lor, au devenit sursa de inspiraţie pentru spectacolul Barbarii. În încercarea de a afla ce se ascunde în spatele acestor crime  – dacă au fost comise fără nici un mobil, din invidie sau pentru a pune mâna pe avere – , faptele sunt prezentate aproape în stilul teatrului documentar, ceea ce intensifică tragismul greu de suportat al poveştii. Premiera spectacolului va avea loc joi, 30 mai, de la ora 19:00, în Sala mare a Teatrului. Următoarea reprezentaţie are loc vineri, 31 mai, tot de la orele 19:00.

(Fotografie de la o repetiție –  Barabás Zsolt)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.