CULTURA 9 septembrie 2022

Trupa Osonó a ajuns cu Proiectul Erasmus+ în staţia Budapesta

de Covasna Media | 1179 vizualizări

Teatrul Independent Osonó – în parteneriat cu Asociația Sportivă Sepsi Adrenalin și Uniunea Culturală Maghiară din Voivodina – a realizat Proiectul „Youth Workers Go!”, al cărui scop este sprijinirea profesorilor, a liderilor de grupuri şi a profesioniștilor care lucrează cu tineri, prin cursuri de învățare non-formală personalizată. În acest scop, cu sprijinul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene, se va derula un proiect cu trei stații, în care accentul va fi pe workshopuri de autocunoaștere, de dezvoltare a personalității, de stil de viață sănătos și echilibru fizic și psihic.

Prima etapă s-a derulat între 13 și 18 iunie, iar între 5 și 10 septembrie s-au reunit la Budapesta cei 18 participanți din România, Ungaria și Serbia. În această etapă, accentul este pus pe educația tinerilor pentru sănătate și promovarea unui echilibru mental și fizic, drept urmare atelierele sunt foarte diverse. Training-urile legate de dezvoltarea personalității și team building, marca Osonó, sunt susținute de Fazakas Misi și Mucha Oszkár, în timp ce Benyhe Bernát provoacă participanţii la autocunoaștere, printr-un workshop de educație teatrală. Kovács Tímea conduce un atelier de mișcare și dans, iar activităţile sportive şi stilul de viaţă sunt aprofundate sub coordonarea lui Szőcs Enikő și Szőcs Károly Csaba.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă regională pe termen lung, care deschide şi susţine programe al căror scop este căutarea de soluţii la problemele profesionale cu care se confruntă cei ce lucrează cu tinerii. Următoarea stație a Programului va avea loc în prima parte a anului viitor, în localitatea Tóthfalu din Serbia.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.