CULTURA 21 septembrie 2022

Trupa „N.R. – Be You” își continuă drumul în lumea actoriei

de David Leonard Bularca | 990 vizualizări

12 membri noi s-au alăturat echipei

Trupa de teatru „N.R. - Be You” a Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”, din Sita Buzăului, își continuă parcursul în lumea actoriei. Săptămâna trecută au avut loc noi înscrieri în echipă, după ce o parte dintre membri au părăsit trupa, fie pentru că au absolvit gimnaziul și acum sunt la liceu, fie din motive personale. Acum, micii actori vor începe pregătirile pentru un spectacol cu totul nou pe care urmează să îl pună în scenă, ne-a spus coordonatoarea proiectului, Otilia Buzea. 

„Acum trupa are în jur de 35 de membri. Am fost 33, au plecat opt spre liceu și au mai plecat două fetițe din diverse motive personale. Au intrat acum 12 în trupă. Acum suntem mai mulți decât am fost anul trecut. Am pornit de la 15, am ajuns 20. An de an fiind dorința foarte mare de a participa, ne e foarte greu la casting să spunem nu”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Otilia Buzea, care este și directoarea adjunctă a școlii din Sita Buzăului. 

Începând cu această săptămână, trupa pregătește un nou spectacol. 

„Am văzut la ei dorința aia de a fi și de a participa în trupa de teatru. De când am început școala am fost întrebată când e casting. De săptămâna viitoare începem pregătirile, în special pentru festivalul din 27 noiembrie (n. red.: Actor Fest)”, care va fi la ediția a V-a”, a spus Otilia Buzea. 

Chiar dacă se bucură de un real succes și copiii sunt încântați de activitățile trupei de teatru, proiectul nu are nici o sursă de finanțare în prezent. 

„Trupa de teatru nu are nici o sursă de finanțare. Am avut parte de anumite beneficii prin diverse proiecte, tabără de vară, de exemplu. Dar, în general, acum, pe partea de pregătire, sunt doar eu cu ei. Suntem noi, împreună, nu avem fonduri pentru a plăti pe cineva să îi formeze, suntem pe cont propriu, voluntariat din nou de plăcere”, a detaliat coordonatoarea trupei. 

„Îmi place să fac oamenii să zâmbească”

Proaspeții membri ai echipei „N.R. - Be You” au fost întrebați de către echipa de radio a școlii de ce și-au dorit să facă parte din trupă și cum a fost pentru ei castingul. 

„Pentru mine a fost puțin mai greu, pentru că am avut foarte multe emoții, dar a fost mult mai bine decât mă așteptam”, a spus Sara Todor, proaspăt intrată în trupa de teatru de la Sita Buzăului.

„Mi-am dorit foarte mult să intru în trupa de teatru, deoarece îmi place să fac oamenii să zâmbească, să râdă, iar în același timp iubesc să intru în pielea anumitor personaje. Ca așteptări, sper cel puțin să mă înțeleg foarte bine cu colegii mei, și cred că o să fie bine. Vreau să facem spectacole uimitoare împreună”, a spus o altă elevă, Ilaria Bularca, acum membră a echipei de teatru „N.R. - Be You”. 

„Eu am vrut să intru în echipă ca să văd cum este. În plus, am vrut să văd dacă eu chiar am talent în ale teatrului. Aș vrea să particip la cât mai multe concursuri și să facem piese foarte frumoase”, a spus și Riana Todor. 

La ce tip de spectacol să ne așteptăm?

Noul spectacol al trupei va fi divers și va avea și părți scrise chiar de micii actori. În final, cel mai important va fi ca membrii trupei să se simtă bine pe scenă, ne-a spus Otilia Buzea. 

„Anul acesta, pentru că ne-a plecat puterea, maturitatea, care s-au dus spre liceu (...), o să jucăm ceva mai ușurel. Dau acum din casă, ideea a fost să jucăm „Băiatul cu pijamale în dungi”. Le-am dat fel și fel de texte să citească peste vară și au venit cu ideea să prelucrăm din textele pe care le-au citit. Va fi partea aceasta, plus mai sunt care au scris câte un monolog, deci vor varia lucrurile, zic eu. Vor fi lucruri interesante, noi. Niciodată nu am jucat ceva ce am mai jucat în trecut. Va fi un spectacol nou cap-coadă. Nu vor fi creații proprii, cum au fost anul trecut toate. Vom avea presărate, pentru că sunt doi copii care pe vară au scris și am zis că le vom pune în scenă, dar va fi un spectacol diferit care, zic eu, va plăcea. Mergem pe nivelul lor de vârstă, că ei sunt mai micuței acum, clasele a V-a și a VI-a cei mai mulți, și vom juca așa încât ei să se simtă bine pe scenă”, a mai spus, în final, coordonatoarea trupei de teatru de la Sita Buzăului. 

Pregătirile sunt în toi și pentru ediția de anul acesta a „Actor Fest”, care a luat naștere în anul 2019. Însă cu detalii despre acest subiect vom reveni într-o ediție viitoare a ziarului „Observatorul de Covasna”. 

Trupa de teatru din Sita Buzăului s-a înființat tot în anul 2019. Atunci, alături de noua trupă de teatru a Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului, „3T”, 40 de elevi au luat parte la cursuri sub îndrumarea Școlii de Actorie „Dream and Act”, din București. 

Sursa foto: Școla Gimnazială „Nicolae Russu”, Sita Buzăului / Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.