CULTURA 21 august 2012

Trupa de teatru Osonó, în turneu în mai multe ţări din Asia

de Agerpres | 407 vizualizări

Trupa de teatru Osonó din Sfântu Gheorghe a plecat luni seară într-un turneu de două luni în Asia, urmând să susţină reprezentaţii cu spectacolul „Chipul din oglinda apei” în Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi Singapore.

Fondatorul trupei, Fazakas Misi, a declarat că turneul are loc la invitaţia Centrului teatral Moradokmai din Thailanda cu care Osonó colaborează de patru ani.

„Vom susţine spectacole în 15-20 de localităţi, vom avea workshopuri, dar şi reprezentaţii comune cu actori thailandezi”, a declarat Fazakas Misi. Acesta a menţionat că, după revenirea în ţară, în luna octombrie, membrii trupei vor pleca într-un turneu în Japonia.

În ultimele două luni, Osonó a prezentat acest spectacol în mai multe ţări occidentale, printre care Belgia şi Danemarca, unde a reprezentat Europa Centrală şi de Est la două festivaluri internaţionale. Fazakas Misi a menţionat că spectacolul care abordează teme existenţiale profunde s-a bucurat de succes, impresionând cu atât mai mult cu cât este jucat de adolescenţi care au şi conceput textul piesei pornind de la evenimente, situaţii şi experienţe reale.

Osonó, care a aniversat două decenii de existenţă, este una dintre cele mai longevive formaţii teatrale de amatori din ţară şi este formată în majoritate din elevi. În această trupă au activat de-a lungul timpului aproape 150 de elevi din mai multe şcoli şi generaţii. Spectacolele sunt jucate în limba maghiară, dar sunt subtitrate în română, engleză sau franceză în funcţie de public.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.