CULTURA 8 februarie 2011

Trupa de Teatru Osono a ajuns la majorat

de Monica Vrânceanu | 504 vizualizări
Sala Gabor Aron a Bibliotecii Județene din Sfântu Gheorghe va găzdui în această seară, cu începere de la ora 18, prezentarea filmului documentar „Osono în Thailanda”, proiecție prilejuită de împlinirea a 18 ani de existență a Trupei de Teatru Osono. Fimul a fost realizat în urmă cu un an, atunci când Trupa Osono a avut un turneu de trei săptămâni în Thailanda, reprezentând cu mare succes Europa de Est la Festivalul

Sala Gabor Aron a Bibliotecii Județene din Sfântu Gheorghe va găzdui în această seară, cu începere de la ora 18, prezentarea filmului documentar „Osono în Thailanda”, proiecție prilejuită de împlinirea a 18 ani de existență a Trupei de Teatru Osono.

Fimul a fost realizat în urmă cu un an, atunci când Trupa Osono a avut un turneu de trei săptămâni în Thailanda, reprezentând cu mare succes Europa de Est la Festivalul

Internaţional de Teatru de la Pathumtani.

Trupa de teatru şcolar Osonó este alcătuită din elevii Liceului de Artă Plugor Sándor, ai Liceului Teoretic Mikes Kelemen şi cei ai Şcolii Populare de Artă din Sfântu Gheorghe.

Din anul înfiinţării, 1993, Trupa Osonó a avut 13 premiere, cu care a câştigat 17 premii naţionale şi internaţionale. Unul dintre cele mai cunoascute spectacole ale Trupei este „Fragmente din povestea rătăcirii”, realizat de regizorul și îndrumătorul Trupei, Fazakas Misi, piesa fiind până acum jucată de peste 300 de ori, atât în țară cât și în străinătate. În cei 18 ani de activitate în trupă au activat aproximativ 140 de elevi, trupa susținând în total 643 de spectacole, din care 439 în ultimii șase ani.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.