CULTURA 17 mai 2022

Teatrul „Tamasi Aron” se alătură campaniei „Artişti români pentru artişti ucraineni” iniţiată de UNITER

de Agerpres | 639 vizualizări

Teatrul „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe se alătură campaniei „Artişti români pentru artişti ucraineni”, iniţiată de UNITER, cu spectacolul „Cartoforii / Jucătorii de cărţi”, de Nikolai V. Gogol, informează conducerea instituţiei.

Spectacolul, regizat de Zakarias Zalan, va avea loc în data de 26 mai, iar banii adunaţi din vânzarea biletelor vor fi viraţi în contul Uniunii Naţionale a Artiştilor de Teatru din Ucraina.

„Teatrul ‘Tamasi Aron’ se alătură campaniei umanitare iniţiată de Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România / UNITER, al cărei scop este acordarea de sprijin financiar şi moral pentru artiştii ucraineni aflaţi în dificultate din cauza războiului. Este vorba de campania ‘Artişti români pentru artişti ucraineni’, concepută a se desfăşura între 16 mai - 15 iunie, perioadă în care instituţii de cultură din România şi Republica Moldova, de stat şi independente, răspund apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnităţii artiştilor şi pentru susţinerea culturii ucrainene (...) Teatrul ‘Tamasi’ Aron răspunde apelului de a fi împreună pentru păstrarea demnităţii artiştilor şi pentru susţinerea culturii ucrainene prin susţinerea unei reprezentaţii cu un spectacol din repertoriul propriu, programată pe 26 mai. Este vorba de comedia ‘Cartoforii / Jucătorii de cărţi’, de Nikolai V. Gogol, în regia lui Zalan Zakarias”, se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Pentru buna gestionare a veniturilor în scopul umanitar al Campaniei, la reprezentaţia din 26 mai nu se pot cumpăra bilete online, ci doar de la Casa Centrală de Bilete, de lângă Teatrul „Tamasi Aron’’.

Şi Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe s-a alăturat acestei campanii, cu spectacolul-lectură „Sindromul supravieţuitorului”, care a fost prezentat luni, 16 mai, de la ora 19,00, în sala cinematografului ARTA din municipiu.

Spectacolul regizat de Radu Nica este realizat pe baza a două texte scrise de doi autori ucraineni, respectiv Andrii Bondnarenko şi Oksana Savcenko, iar din distribuţie fac parte actriţele Fatma Mohamed şi Elena Popa.

„Întrucât Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ doreşte ca prin spectacolele sale să ajungă la un public cât mai variat, va programa spectacolul-lectură şi ulterior datei de 16 mai”, menţionează reprezentanţii instituţiei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.