CULTURA 11 mai 2022

Teatrul „Andrei Mureşanu” se alătură campaniei „Artişti români pentru artişti ucraineni”, iniţiată de UNITER

de Agerpres | 604 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe se alătură campaniei „Artişti români pentru artişti ucraineni”, iniţiată de UNITER, cu spectacolul-lectură „Sindromul supravieţuitorului”.

Realizat pe baza a două texte scrise de autorii ucraineni Andrii Bondnarenko şi Oksana Savcenko şi regizat de Radu Nica, spectacolul va fi prezentat luni, 16 mai, de la ora 19, în sala cinematografului ARTA din municipiu, care găzduieşte proiectul „Teatru în cinema” .

„Spectacolul este parte dintr-un proiect propus de Raluca Rădulescu, cea care a propus anterior şi proiectul de sprijinire a artiştilor din Belarus, şi Worldwide Reading Project, CITD (The Center of International Theatre Development) din Baltimore. În cadrul acestui proiect, UNITER este partener şi a invitat toate teatrele de stat, companiile teatrale independente, precum şi orice altă instituţie de cultură din ţară să se alăture cauzei pe care o susţine. Proiectul presupune organizarea de spectacole-lectură pe baza a 10 (zece) texte scrise de artişti ucraineni, după declanşarea războiului, sau programarea unui spectacol din repertoriul propriu, ale cărui încasări vor merge către această cauză. În calitatea sa de partener, UNITER este colectorul fondurilor provenite din încasările pe care teatrele le vor face din vânzarea de bilete şi va vira toţi banii în contul Uniunii Naţionale a Artiştilor de Teatru din Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Din distribuţie fac parte actriţele Fatma Mohamed şi Elena Popa, care au început repetiţiile luni, 9 mai.

„Întrucât Teatrul „Andrei Mureşanu” doreşte ca prin spectacolele sale să ajungă la un public cât mai variat, va programa spectacolul-lectură şi ulterior datei de 16 mai”, menţionează reprezentanţii instituţiei.

Sursa foto: Teatrul Andrei Mureșanu/Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.