CULTURA 7 iunie 2022

Tabără interetnică de teatru la Valea Crişului; înscrieri până pe 10 iulie

de Agerpres | 702 vizualizări

Teatrul Independent Osono şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe vor organiza în această vară cea de-a şaptea ediţie a Taberei interetnice de teatru, cu scopul de a crea un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru tinerii români şi maghiari.

Tabăra va avea loc în perioada 24-28 iulie în localitatea Valea Crişului din judeţul Covasna, iar la aceasta pot participa tineri pasionaţi de teatru care au împlinit vârsta de 15 ani.

Atelierele vor fi conduse de Fazakas Misi, managerul şi regizorul Teatrului Osono, şi de Fatma Mohamed, actriţă la Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ din Sfântu Gheorghe.

„Scopul taberei este de a crea un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru tinerii români şi maghiari, prin jocuri teatrale şi de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dezvoltarea a personalităţii (...) Pe lângă atelierele teatrale, tinerii vor începe fiecare dimineaţă cu exerciţii de încălzire fizică şi mentală, iar seara vor repeta scenele pe care o să le prezinte în ultima zi a taberei”, au precizat organizatorii.

Cei interesaţi se pot înscrie pe email osonoszinhaz@osono.ro până în data de 10 iulie.

Teatrul Osono şi-a început activitatea în urmă cu aproape trei decenii ca trupă şcolară la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, iar ulterior s-a transformat într-un teatru independent, format în jurul unui nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

Fazakas Misi a menţionat că, de la înfiinţare şi până în prezent, în trupă au activat peste 200 de tineri, iar o parte dintre aceştia au rămas în „zona teatrului”, lucrând ca actori, regizori, dramaturgi, dansatori, coregrafi, scenografi sau tehnicieni.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.