CULTURA 27 iunie 2022

Spectacol de teatru: "Apropo, ați chemat pompierii?"

de Covasna Media | 469 vizualizări

Un one-man-show de neuitat pe scena Centrului Cultural Covasna

Spectacolul „Apropo, ați chemat pompierii?” aduce zâmbete pe fețele spectatorilor și râsete în sălile de teatru de 20 de ani. Regizat de Liana Didilescu, spectacolul are la bază piesa „Telegrama” de Aldo Nicolaj.

„Spectatorii trăiesc alături de actor emoțiile așteptării unei telegrame, așteptare presărată cu amintiri din trecutul personajului, cu cântece, cu dansuri și jocuri la care publicul este invitat să ia parte. Atunci când proiectele întârzie să apară, actorul se transformă într-un om lipsit de scrupule și face orice să supraviețuiască și să-și continue menirea. Iar spectatorii nu pot decât să se amuze de absurdul situației”, se arată în descrierea spectacolului.

Reprezentația spectacolului în orașul Covasna va avea loc pe scena Centrului Cultural Covasna pe 29 iunie 2022 (miercuri), de la ora 19.00.

Prețul biletelor este 20 de RON și se pot cumpăra de la Casa Orășenească de Cultură Covasna - (Str. 1. Decembrie 1918. nr.1.) luni-joi între orele 8-15, vineri între orele 8-13. Pentru rezervări de locuri puteți suna la nr. 076-267-4516 sau 0267-340394, adresa de e-mail: culturacv@gmail.com

Scenografia spectacolului este semnată de Onisim Colta, iar mișcarea scenică de Maura Cosma. Actorul Zoltan Lovas aduce spectacolul în fața publicului de două decenii, premiera spectacolului având loc în anul 2000, devenind astfel cel mai longeviv din repertoriul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Născut în 1971 la Arad, Zoltán Lovas a absolvit Academia de Teatru și Film din București, în 1995, la clasa profesorului universitar Mircea Albulescu. A jucat în spectacole la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Teatrul Maghiar de Cameră Arad, sau Teatrul Național Timișoara. A obținut, printre altele, Premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Teatru Scurt Oradea (2001), Premiul de Excelență din partea Consiliului Județean Arad (2005) și Premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop (Bacău, 2006), fiind totodată nominalizat la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor Uniter pentru anul 2006, pentru rolul Hipolit din spectacolul „Iubirea Fedrei” de Sarah Kane.

(Casa Orășenească de Cultură Covasna)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.