CULTURA 14 august 2019

Se va face lumină la Biserica Ortodoxă din Micfalău

de Daniela Luca | 1560 vizualizări

După un an de zile în care slujbele s-au ținut la lumina lumânării, situația va fi remediată

În urma unui fulger puternic care a lovit în vara anului trecut Biserica Ortodoxă din Micfalău, lăcașul a rămas fără curent electric. Enoriașii din comună folosesc până în prezent lumânări ca să scape de beznă, însă în scurt timp problema va fi rezolvată, spun autoritățile locale. 

Proiectul care prevedea reabilitarea instalației electrice defecte din Biserica Ortodoxă din Micfalău a primit recent finanțare de la Consiliul Local al comunei, iar în scurt timp problema beznei va fi rezolvată, spune primarul Demeter Ferenc. 

Au fost proiecte de finanțare pentru Biserici și Consiliul Local Micfalău a acordat cea mai mare sumă Bisericii Ortodoxe pentru reabilitarea sistemului electric. Anul trecut un fulger a făcut pagube mari acolo în Biserică și a fost nevoie să se depună un proiect pe care l-am finanțat cu o sumă de aproximativ 4.000 de lei, cât a fost devizul lucrării. A durat mai mult pentru că anul trecut nu am avut bani nici pentru ziua comunei. Doar anul acesta am reușit să facem proiect de finanțare”, ne-a declarat primarul comunei, Demeter Ferenc.

Acesta a mai precizat că Biserica Ortodoxă din Micfalău nu are nici preot. „Din păcate nu avem preot continuu, ci vine un domn de la Miercurea Ciuc. E un om foarte deschis și suntem în relații bune. Au fost mai multe discuții ca să se găsească preot, dar e o comunitate foarte mică”, a mai spus edilul. 

În comuna covăsneană sunt încă două Biserici pe lângă cea ortodoxă, una catolică și una reformată.  

Din punct de vedere confesional, cei 1.800 de locuitori ai comunei sunt în mare parte romano-catolici sau reformați, iar 5% dintre ei sunt ortodocși.

Sursă foto: protopopiatul-sfantugheorghe.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.