CULTURA 8 ianuarie 2019

Sărbătorile de iarnă nu s-au încheiat: Sita Buzăului arată Portul!

de Covasna Media | 1416 vizualizări

Balul Portului Popular, cel mai așteptat eveniment din zona Buzaielor, revine cu a VII-a ediție

Cine spune că sărbătorile de iarnă s-au încheiat, ei bine, să afle de la noi că nu e chiar așa! Cel puțin nu până în 19 ianuarie, când, începând cu ora 20:00, are loc o nouă ediție, a VII-a, a Balului Portul Popular, la Sita Buzăului. Organizarea celui mai îndrăgit eveniment din zona Buzaielor a început, astfel că cei care doresc să participe trebuie, neapărat, să își rezerve loc din timp, spun coordonatorii evenimentului.

Sala Căminului Cultural din centrul comunei Sita Buzăului se pregătește să devină din nou neîncăpătoare la dorința sitenilor și a invitaților acestora de a îmbrăca, din nou, frumosul port popular românesc.

Regulile sunt aceleași ca și până acum, astfel că toți participanții trebuie să poarte cel puțin o piesă de costum popular. Cum voia bună și ținuta aleasă sunt deja componentele sărbătorii, participanților nu le mai rămâne decât să își rezerve loc în sală și să se gândească cu ce bunătățuri culinare își vor înțesa coșulețele pe care le vor aduce cu ei la eveniment.

O să fim un pic mai exigenți. Am dori ca fiecare participant să poarte cel puțin o parte a costumului popular. Nu am avut surprize nici anul trecut. Nu știu dacă au fost trei sau patru persoane care nu au avut o parte din vestimentație, dar chiar mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă că acest eveniment este dedicat portului popular”, ne-a declarat președintele Asociației „Brâul Sitean”, Daniel Neagoe.

Balul, a cărei reputație a crescut ca Făt-Frumos, în șapte ani cât altele în decenii, este tot mai îndrăgit de participanții care umplu sala până la refuz și rețelele de socializare cu portrete care mai de care mai „populare”.

„E adevărat că în ultimii ani acest eveniment a luat amploare și foarte mulți și-au făcut sau și-au cumpărat costume. (...) Ne-am atins scopul foarte bine cu acest bal, dar continuăm să sperăm că fiecare familie deține măcar un costum popular. (...) Chiar dacă la început oamenii erau sceptici în a purta costumul popular, acum ei sunt mândri și își doresc. (...) De asemenea, dorul de socializare, de a fi împreună într-o atmosferă un pic patriotică, felul în care s-a desfășurat balul, toate acestea și multe altele au dus la acest succes”, ne-a mai împărtășit Daniel Neagoe.   

Prezența la Bal se face în baza unei rezervări telefonice, la unul din numerele de telefon: 0744.814.489 (Ovidiu Olteanu), respectiv 0745.163.263 (Daniel Neagoe). Numărul de locuri în sală este limitat la maximum 400, astfel că rezervările făcute din timp va face diferența între o petrecere de neuitat și o seară ratată.

Obligatorie este și prezența la eveniment cu „de-ale gurii”, mai punctează organizatorii, așa că, la fel ca în fiecare an, fiecare trebuie să își aducă de acasă mâncarea pe care o va consuma la petrecerea tradițională.

De asemenea, taxa de participare este de 15 lei, bani care vor fi utilizați pentru plata formației care va întreține atmosfera, Marian Fulgerică & Grup 89.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Sita Buzăului, Asociația „Brâul Sitean” și Căminul Cultural.

Iulia Drăghici – Taraș

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.