CULTURA 24 iulie 2013

Regizorul Dan Țopa, câștigător final al postului de director TAM

de Covasna Media | 622 vizualizări

dan topa

O comisie a Primăriei a respins contestațiile la concurs

Concursul pentru ocuparea funcției de manager al Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) a fost finalizat, ieri fiind afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor. Acestea arată că postul a fost câștigat de regizorul Dan Țopa, în vreme ce contestațiile depuse de cei doi contracandidați ai săi, regizorii Gelu Badea și Traian Șoimu au fost soluționate ca fiind nefondate.

După concursul pentru conducerea TAM, în cadrul căruia au fost analizate proiectele candidaților și apoi au avut loc și interviuri cu aceștia, Dan Țopa a fost desemnat câștigător cu media finală de 7,40. Contracandidații săi, Gelu Badea și Traian Șoimu au obținut medii finale de 7,20 și respectiv 6,70. Cei doi au depus apoi contestații, acestea fiind rezolvate săptămâna trecută de către o comisie compusă din consilierul local Rădița Palela și doi juriști ai Primăriei Sfântu-Gheorghe.

„Contestațiile s-au referit la cadrul legal de derulare a concursului, iar comisia de contestații a analizat aceste aspecte juridice. Concluzia a fost aceea că au fost respectate toate etapele prevăzute, astfel că nu s-a găsit motivație pentru contestații, prin urmare au fost respinse”, ne-a declarat Rădița Palela. Aceasta a precizat că a fost contestat inclusiv faptul că rezultatele concursului s-au comunicat pe e-mail. Rădița Palela a explicat că decizia comunicării via e-mail s-a luat însă pentru ca fiecare candidat să afle cât mai repede rezultatele, iar acest mod de comunicare nu a exclus comunicarea clasică, prin poștă.

Viceprimarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Sztakics Eva, ne-a declarat că vestea încheierii concursului este una bună, deoarece noul director al TAM va putea să să apuce de treabă cât mai curând, după semnarea contractului cu autoritățile locale.

„Ne bucură faptul că s-a terminat o perioadă de interimat la TAM și că teatrul are în cele din urmă un director, în persoana domnului Dan Țopa. Cred că urmează o perioadă foarte importantă pentru TAM, atât pe plan de producții cât și administrativ, deoarece noul manager va trebui să se implice puter­nic în chestiunea legată de sediu. Cred că va fi o perioadă grea, dar eu consider că acestea sunt cele mai frumoase perioade: cele în care se construiește ceva de la început”, a spus Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea și transformarea clădirii fostului Cine­ma Arta în sediul TAM a fost aprobat, urmând elibe­rarea autorizației de construcție și apoi procedura de achiziție publică.

Costurile de reabilitare, modernizare și transformare a clădirii fostului Cinema Arta în sediu al TAM au fost evaluate de către municipalitate a un milion de euro, iar banii ar urma să vină atât de la bugetul local cât și prin fonduri guvernamentale. În Caietul de obiective pentru noua conducer a Teatrului s-a arătat că aceasta va trebui să semneze un contract pe patru ani și să-și asume cinci producții pe stagiune, urmând totodată să dezvolte oferta culturală a instituției, prin diverse alte acțiuni.

Teatrul românesc din Sfântu Gheorghe a rămas din nou fără director pe 29 martie, când Horațiu Mihaiu a demisionat în urma unor neînțelegeri cu Comisia de evaluare din partea Primăriei, care trebuia să aprecieze munca directorului TAM din ultimul an. TAM este singura instituție de teatru profesionist în limba română din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.