CULTURA 9 mai 2018

REFLEX4 – Programul zilei de miercuri, 9 mai

de Covasna Media | 603 vizualizări
Sursa foto - Facebook @reflexfest
Sursa foto - Facebook @reflexfest

16:00: MAREK MODZELEWSKI: ÎNCORONAREA

Maciek își amintește, unul câte unul, evenimentele și oamenii din viața lui, revăzând tot, ca într-o panoramă stereoscopică de modă veche. Imaginile sunt viziunea sa subiectivă, puternic influențată emoțional, astfel că totul îi apare ca într-o oglindă strâmbă, ca într-un vis. Până și pe sine se vede ca și când ar fi două persoane. Este mereu pus în umbră de alter ego-ul său, Maciek cel Puternic, care, pentru Maciek cel Slab, este un nemilos antrenor de caracter, care nu-și va găsi liniștea până la îndeplinirea misiunii. Între timp, blestematul cerc vis-realitate se strânge cu fiecare moment care trece. Grotescul inocent se transformă într-o nebunie macabră, iar eroul, odată cu trecerea prin toate etapele propriei vieții, se regăsește în fața celei mai grele încercări: o confruntare finală cu tatăl său.

Regizor: Sebastian CHONDROKOSTAS

Durata: 61 minute

Locație: Cinema Arta

La film intrarea este liberă.

*

19:00: ÎNTRE POLI

În ultimul timp resimţim din ce în ce mai mult manifestările polarizării şi intensele sale consecinţe. De multe ori suntem nevoiți să ne poziţionăm, să manevrăm între poli și interese opuse, dezminţind iluzia neutralității, a poziționării „la mijloc“. Deşi viaţa noastră cotidiană este construită pe aceste perechi de antiteze, artificial create, ele ne pot clătina, aşezându-ne pe orbite imprevizibile.

Expoziţia colectivă include prezentarea unor instalaţii, lucrări foto sau video şi opere interdisciplinare, care conturează această situaţie intermedi-ară în care ne regăsim azi. Lucrările selectate abordează ideea supusă dezbaterii prin intermediul unor teme economice, politice, sociale sau prin problema identităţii de gen.

Locație: MAGMA Spațiu de Artă Contemporană

Intrarea este liberă.

*

20:00: GRACE

Hodworks, Budapesta / Ungaria

Adrienn Hód este o coregrafă de dans contemporan celebră  în Ungaria, dar şi în lumea artistică internaţională. În 2007, prin intermediul unor creatori independenţi, artista a înfiinţat Trupa Hodworks. Acest  inovator şi provocator Atelier, cu o viziune proaspătă, are în palmares numeroase premii, iar membrii Trupei sunt recunoscuţi  pentru  experimentarea mişcării într-un limbaj corporal cu totul special, dezvoltat pe parcursul unui lung şi unic proces  de creaţie,  care i-a făcut să devină  sălbatici, plini de umor şi inconfundabili.  În spectacolul Grace, dansul abstract este completat şi de un fir narativ, iar prin exprimarea  stărilor extreme ale omului, accentul  cade pe chestionarea  limitelor umane. Prin limbajul verbal şi corporal, patru dansatori povestesc,  cu umor, despre temerile lor reale și fictive, despre  legăturile, experiențele intime şi relaţia lor cu arta.

Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute

Locație: Studioul de Dans Háromszék

Spectacol în limba maghiară, cu traducere în limbile maghiară și engleză

Recomandat spectatorilor cu vârsta peste 18 ani

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.