CULTURA 8 mai 2018

REFLEX4 - Programul de marți, 8 mai

de Covasna Media | 566 vizualizări

8 mai, marți

16:00

MAŁGORZATA SIKORSKA-MISZCZUK:

VALIZA

Franswa Jackoh caută adevărul. Condus de Narator și de Mașina de Dat Răspunsuri, el străbate drumul spre Muzeul Holocaustului, unde, pe eticheta unei valize de la Auschwitz, recunoaște numele tatălui său. Nu este o călătorie obișnuită, ci drumul pentru recuperarea memoriei și a identității. Adevărul, pe care l-a căutat toată viaţa, îl lovește brusc şi cu o forţă copleşitoare. Cruzimea întorsăturii provoacă activarea unor amintiri, situaţii şi întrebări care, ani și ani, rămăseseră fără răspuns.

Regizor: Wawrzyniec KOSTRZEWSKI

Durata: 67 minute

Locație: Cinema Arta

La film intrarea este liberă.

*

18:00

JURNAL DE ROMÂNIA. SFÂNTU GHEORGHE

Teatrul Andrei Mureșanu, Sfântu Gheorghe / România

Jurnal de România este un proiect de lungă durată al cărui prim episod a fost produs de Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe. Este un proiect multidisciplinar  semnat de tânăra artistă Carmen Lidia Vidu, care devenit cunoscută drept cel mai important regizor de teatru multimedia din România. Jurnal de România. Sfântu Gheorghe reprezintă imaginea regizoarei Carmen Lidia Vidiu despre viaţa oamenilor din Sfântu Gheorghe. Şase actori, şase poveşti de viaţă, şase raportări la un oraş, cel în care trăiesc. Succesiunea mărturiilor configurează imaginea unui spaţiu, o amprentă despre ce înseamnă să trăieşti astăzi ca parte a unei minorităţi. Nu este istoria unui succes sau a unui eşec, ci o tentativă sinceră de bilanţ. Dorinţe împlinite sau neîmplinite, iubiri, structura-colaj a unor sisteme de relaţii, cărora oraşul, funcţionând ca un catalizator, le creează un context. Spectacolul este o invitaţie pentru fiecare dintre noi ca să ne redefinim raportul cu locul în care trăim.

Regizor: Carmen Lidia Vidu

Durata spectacolului: 1 oră și 20 de minute

Locație: Teatrul Andrei Mureșanu

Spectacol în limba română, cu traducere în limbile maghiară şi engleză

*

20:00

GRACE

Hodworks, Budapesta / Ungaria

Adrienn Hód este o coregrafă de dans contemporan celebră  în Ungaria, dar şi în lumea artistică internaţională. În 2007, prin intermediul unor creatori independenţi, artista a înfiinţat Trupa Hodworks. Acest  inovator şi provocator Atelier, cu o viziune proaspătă, are în palmares numeroase premii, iar membrii Trupei sunt recunoscuţi  pentru  experimentarea mişcării într-un limbaj corporal cu totul special, dezvoltat pe parcursul unui lung şi unic proces  de creaţie,  care i-a făcut să devină  sălbatici, plini de umor şi inconfundabili.  În spectacolul Grace, dansul abstract este completat şi de un fir narativ, iar prin exprimarea  stărilor extreme ale omului, accentul  cade pe chestionarea  limitelor umane. Prin limbajul verbal şi corporal, patru dansatori povestesc,  cu umor, despre temerile lor reale și fictive, despre  legăturile, experiențele intime şi relaţia lor cu arta.

Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute

Locație: Studioul de Dans Háromszék

Spectacol în limba maghiară, cu traducere în limbile maghiară și engleză

Recomandat spectatorilor cu vârsta peste 18 ani

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.