CULTURA 29 iunie 2022

Recital de pian și jurnal de călătorie

de Covasna Media | 729 vizualizări

Pianistul Thurzó Zoltán, primul om care a cântat pe Everest la 5.364 m

Joi, 30 iunie, ora 19 la Centrul de Cultură Arcuș (Casa Bastion, Sf. Gheorghe, str. Oltului nr. 6) va avea loc un recital de pian al pianistului Thurzó Zoltán, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness cu concertul susținut pe Everest la înălțimea de 5.364 m. În cursul recitalului va povesti despre călătoria pe Everest, despre aventurile acestei călătorii și despre pregătirile și derularea acestui concert nonconformist. 

În program lucrări de: George Enescu, Bartók Béla, Sergei Bortkiewitz, George Gershwin, Manuel de Falla, Georg Friedrich Händel, Frédéric Chopin, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart și Manuel Ponce.

Pianistul Thurzó Zoltán a cântat imnurile a 16 ţări (România, Ungaria, Ucraina, Rusia, America, Spania, Franța, Marea Britanie, Polonia, Italia, Germania, Austria, Slovacia, Croaţia, Elveţia, Cehia), iar apoi mai bine de 3 ore peste 70 de piese ale unor compozitori din aceleaşi 16 ţări. În timpul concertului temperatura maximă a fost de 3 grade, cea mai scăzută temperatură a fost de 1 grad.

„Concertul a fost amânat mai mult de o săptămână din cauza vremii nefavorabile la anumite altitudini, sub cea la care pianistul urma să cânte. Ca urmare au fost interdicții de zbor și pianul de concert, care urma să fie adus de un elicopter, nu putea efectua zborul. Au fost zile și nopți grele, pianistul spune că noaptea simțea că îi îngheață respirația, iar ziua era chinuit de nerăbdarea de a-și atinge obiectivul. „Record Guinness deținut! Acum doar să ajung acasă și să certificăm noul rezultat la Londra”, spune artistul”. (Bihor online)

Bilet de intrare la concert: 20 lei.

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9-15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

(Centrul de Cultură Arcuș)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.