CULTURA 13 februarie 2019

Raftul dragostei la Biblioteca Județeană

de Daniela Luca | 1071 vizualizări

Reprezentanții Bibliotecii Județene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe vin cu o invitație inedită  la lectură. Aceștia au pregătit un raft special cu literatură de dragoste, atât în limba română, cât și în maghiară. Cititorii care au descoperit cartea preferată sunt invitați să o recomande și altora, amplasând cartea pe raftul dragostei.

Cei care în luna iubirii doresc să se delecteze cu un roman de dragoste nu trebuie să îl caute la nesfârșit printre rafturile bibliotecii.

Astfel, până la sfârșitul săptămânii, rafturile cu cărți ale căror subiect gravitează în jurul dragostei pot fi găsite la Biblioteca Județeană „Bod Péter”.

„Scris pe trup” de Jeanette Winterson, „Pe când eram doar niște puști” de Patti Smith sau „Să nu mă părăsești” de Kazuo Ishiguro sunt doar trei dintre titlurile cu care reprezentanții bibliotecii îi întâmpină pe covăsneni.

Cititorii au posibilitatea să aleagă din colecția bibliotecii cartea preferată pe tema iubirii pe care o pot pune pe raftul dragostei.

„Cu ocazia zilei Sfântul Valentin, ziua îndrăgostiților, am pregătit în secția de împrumut pentru adulți două rafturi speciale, cu literatură de dragoste captivantă, de autori din întreaga lume. Ca această selecție să fie mai bogată și mai variată, vă invităm să așezați în această săptămână pe aceste rafturi lucrări cu tematica menționată, din colecția bibliotecii noastre”, transmit bibliotecarii.

Aceștia au mai adăugat că rafturile tematice care de obicei atrag cititorii în mod deosebit se vor regăsi din ce în ce mai des la secția de împrumut.

Deși fondul livresc al bibliotecii cuprinde peste 200.000 de cărți, colecția ar putea deveni și mai mare, iar programul bibliotecii mai variat. Asta pentru că la sfârșitul anului trecut s-a constituit Asociația Susținătorilor Bibliotecii „Bod Péter”, organizația civilă a bibliotecii județene.

Sunt așteptați în rândurile membrilor asociației toți cei care cred în valorile reprezentate prin cărți și cred în rolul de formator al bibliotecii publice în cadrul comunității.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.