CULTURA 18 septembrie 2019

PulzArt - festival de artă contemporană pentru publicul cu tenişi şi cel cu cravată

de Agerpres | 1284 vizualizări

Festivalul de artă contemporană pulzArt, care se va desfăşura la Sfântu Gheorghe în perioada 19-22 septembrie a.c, vine cu o ofertă atractivă de teatru, muzică, film şi literatură, propunându-şi să prezinte publicului o serie de iniţiative reprezentative şi inedite ale artei secolului XXI.

Organizatorii festivalului au precizat că ediţia din acest an continuă seria „căutărilor inovative” deschise de acest festival în anul 2013, prin crearea unor spaţii de întâlnire între artişti şi membrii comunităţii locale, oferindu-le acestora din urmă oportunitatea de a participa la diverse evenimente culturale şi de a dobândi cât mai multe trăiri şi experienţe individuale.

De altfel, încă de la prima ediţie, aceştia şi-au propus ca festivalul să „ia pulsul artei contemporane” şi să atragă, deopotrivă, atât „publicul în tenişi, cât şi pe cel cu cravată”.

„De aproape 7 ani, festivalul de arte contemporane pulzArt a umplut un gol cultural în viaţa artistică din Sfântu Gheorghe prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta. Ceea ce au în comun toţi artiştii participanţi este nerespectarea limitelor genurilor artistice, precum şi realizarea unor lucrări de artă impresionante”, au precizat organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Cea de-a şaptea ediţie pulzArt se va deschide joi, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, cu un concert susţinut de britanicii de la Ishmael Ensemble, care s-au făcut remarcaţi prin modul original în care îmbină jazz-ul şi muzica electronică.

Tot joi, dar şi în seara următoare, va putea fi vizionat spectacolul de teatru „Coulrophobia” al companiei Pickled Image din Marea Britanie, care va aduce în faţa spectatorilor aventura a doi clovni captivi într-o lume de carton, din care încearcă să se elibereze.

Ziua de vineri este dedicată, printre altele, atelierelor de creaţie, filmului şi literaturii, publicul fiind invitat la atelierul de confecţionare a colajelor susţinut de artistul Levente Benedek, la o întâlnire cu scriitoarea Lavinia Branişte şi la premiera filmului „Sper că vei muri data viitoare” regizat de Mihály Schwechtje din Ungaria.

Sâmbătă, 21 septembrie, Centrul de Teatru Educaţional Replika va prezenta one-woman show-ul „Limite”, în regia lui Radu Apostol, care abordează tema deficienţelor din sistemul de învăţământ din România.

Tot sâmbătă, copiii vor putea urmări „Istoria aviaţiei”, un spectacol de teatru de păpuşi prezentat de MárkusZínház din Ungaria, seara urmând să se încheie cu o suită de concerte, printre care şi cel al grupului Cédric Hanriot Trio din Franţa, care combină curente jazz, pop şi groove.

Dependenţa tinerilor de tehnologie şi problemele derivate de aici vor fi expuse artistic în faţa publicului duminică, în ultima zi a festivalului, când este programat spectacolul „Concord Floral” al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Organizatorii au precizat că spectacolul, prezentat în limba maghiară cu subtitrare în limba română şi engleză, nu este recomandat femeilor gravide, bolnavilor de epilepsie şi spectatorilor cu stimulatoare cardiace, care ar putea fi deranjaţi de efectelor vizuale şi sonore puternice.

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt se va încheia în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron, cu un inedit concert simfonic susţinut de tânărul artist Alexandre Kordzaia, cunoscut drept Kordz, alături de care vor urca pe scenă zece artişti locali care cântă la instrumente de corzi.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt va oferi publicului posibilitatea de a participa la mai multe ateliere creative, printre care un atelier de clovnerie, de confecţionat genţi din materiale reciclabile şi obiecte din beton.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.