CULTURA 26 octombrie 2012

Programul „Hai acasă”, versiunea pentru artiști

de Székely Emőke | 493 vizualizări

O nouă instituție de cultură a luat naștere la Sfântu Gheorghe în urma adoptării unui proiect de hotărâre al Consiliul Județean Covasna. Centrul de Artă din Transilvania funcționează în cadrul Muzeului Național Secuiesc și are menirea de a aduna piesele de artă plastică reprezentative pentru regiunea Transilvania.

„Deocamdată vorbim despre un centru și nu un muzeu separat, va fi muzeu atunci când va avea un sediu propriu. Dorim ca prin acest centru să organizăm o expoziție anul acesta, în cadrul căreia să expunem lucrările pe care le avem în colecție. De asemenea avem deja câteva donații ale artiștilor contemporani și sperăm să primim și altele în viitor. Pot spune că vorbim despre varianta pentru artiști a programului „Hai acasă”, pentru că ne dorim ca artiștii plastici care au plecat de aici, să se întoarcă acasă, iar cei care locuiesc aici, să se simtă cu adevărat acasă” – a declarat directorul Muzeului Național Secuiesc, Vargha Mihály.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a pus la dispoziția Muzeului Național Secuiesc trei apartamente de serviciu, iar directorul Vargha Mihály a declarat că are în plan și lansarea unor burse pentru tineri specialiști în domeniul culturii.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.