CULTURA 25 martie 2013

Premiu european pentru „Osonó”

de Székely Emőke | 725 vizualizări

Trupa de Teatru „Osonó” din Sfântu Gheorghe se află peste hotare într-un turneu european de cinci săptămâni. În Italia, covăsnenii au participat la festivalul internațional de teatru „Teatro Lab”, unde spectacolul „Chipul din oglinda apei” a fost distins cu premiul „Clopotul de argint”.

„Directorul Festivalului, regizorul Daniele Franci, s-a întâlnit prima dată cu trupa din Sfântu Gheorghe vara trecută,  la Festivalul Internaţional de Teatru CIFTA 2012 din Belgia, când ne-a invitat să participăm la Festivalul din Italia, unde Osonó a jucat luni, 18 martie. Peste două zile, Trupa a jucat la Reggio Emilia, tot în organizarea Festivalului. Pe lângă reprezentaţii, trupa a susţinut cinci workshopuri pentru participanţii Festivalului şi a avut două întâlniri cu spectatorii” – ne-a declarat directorul „Osonó”, Fazakas Misi.

Pe lângă Marele Premiu, Centrul European de Teatru Etoile i-a propus Trupei „Osonó” să desfăşoare un proiect artistic comun, care va începe la mijlocul lunii septembrie şi se va finaliza pe la  mijlocul lunii martie 2014, cu participarea la un festival organizat la Novellara. Proiectul presupune trei etape, pe parcursul cărora se vor construi simultan două spectacole. Unul va fi realizat de regizorul italian Daniele Franci cu actorii din „Osonó”, iar celălalt spectacol va fi regizat de Fazakas Misi, pentru zece actori italieni selectaţi pentru acest proiect.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.