CULTURA 30 iunie 2013

Patru candidați pentru direcțiunea TAM

de Monica Vrânceanu | 753 vizualizări

Printre candidați se află și o femeie, ceea ce constituie o premieră în istoria Teatrului

Sfârşitul săptămânii trecute a definitivat depunerile candidaturilor și dosarelor în cursa pentru postul de director al Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe, urmând ca în această săptămână să aibă loc analiza acestora.

Trei dintre candidații pentru funcția de manager al TAM sunt regizorii Dan Țopa, Traian Șoimu și Gelu Badea, iar cel de-al patrulea candidat este solista Luiza Zan. Dacă aceasta din urmă ar câștiga concursul, TAM ar avea prima femeie-director din întreaga istorie a existenței sale, plus că ar fi vorba despre un director care deși vine din sfera artistică, nu este nici regizor și nici actor (așa cum au fost cei de până acum). Pe de altă parte, toți cei trei regizori care candidează pentru funcția de director sunt oameni care au mai lucrat până acum la TAM, având colaborări constante cu echipa Teatrului și cunoscând particularitățile acestuia.

După ce vor fi analizate dosarele, pe 9 iulie vor avea loc interviurile cu candidații.

Comisia de concurs este formată din consilierii locali Marilena Profiroiu și Rodica Pârvan, directorul Teatrului Masca din București – Mihai Mălaimare, fostul director al Operei din Brașov – prof. univ. Cristian Mihăilescu, fostul director al Centrului de Cultură Arcuș – Petre Străchinaru, realizatorul de proiecte culturale Nina Țânțar și prof. univ. Carmen Croitoru, cea care în urmă cu ceva timp a realizat și studiul referitor la consumul de cultură din Sfântu Gheorghe.

După publicarea rezultatelor va veni perioada de contestații și rezolvare a acestora, iar apoi aprobarea rezultatelor finale, în Consiliul Local, astfel că undeva spre sfârșitul lunii iulie TAM va avea un nou manager. În Caietul de obiective pentru viitoarea conducere a Teatrului s-a arătat că aceasta va trebui să semneze un contract pe patru ani și să-și asume cinci producții pe stagiune, urmând totodată să dezvolte oferta culturală a instituției, prin diverse alte acțiuni. Teatrul românesc din Sfântu Gheorghe a rămas din nou fără director pe 29 martie, când Horațiu Mihaiu a demisionat în urma unor neînțelegeri cu Comisia de evaluare din partea Primăriei, care trebuia să aprecieze munca directorului TAM din ultimul an.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.