CULTURA 25 iulie 2017

Pâine şi mişcare – temele celei de-a treia Bienale de artă fotografică

de Agerpres | 1152 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a lansat marţi apelul de participare la cea de-a treia ediţie a „Bienalei de artă fotografică a Ţinutului secuiesc”, organizată în colaborare cu judeţele Harghita şi Mureş.

Bienala, care se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi Federaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari, este deschisă tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi ocupaţie, şi este dotată cu premii în valoare totală de aproape 4.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, concursul se va desfăşura pe trei secţiuni – Open, la care se acceptă fotografii cu orice temă (călătorie, sport, portret, eveniment, natură, etno, nud etc.), categoria „Mişcare”, unde pot fi înscrise fotografii care exprimă dinamică şi energie, şi categoria „Pâine”, unde sunt acceptate fotografii legate de lumea/povestea pâinii, de la procesul de producţie şi tipuri de pâine, până la consum şi tradiţii legate de acest produs.

În concurs pot fi înscrise doar fotografii care nu au participat la ediţiile anterioare ale acestei bienale şi care au fost realizate după data de 1 ianuarie 2015.

Lucrările pot fi trimise exclusiv online, prin site-ul www.fotobiennale.ro, până pe data de 20 septembrie a.c.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 14 octombrie 2017 la Centrul de Artă din Transilvania şi va fi urmat de ceremonia de decernare a premiilor în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

La fiecare categorie vor fi acordate câte trei premii, în valoare de 660 de euro locul I, 440 euro locul al doilea şi 220 de euro locul al treilea.

„Bienala de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc este un proiect de anvergură internaţională, care mizează pe forţa acestui spaţiu cultural de a deveni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică pentru artiştii fotografi de pretutindeni, pe măsura valorii lor”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

Prima ediţie a bienalei a avut loc în 2013, la Târgu Secuiesc.

 

 

Teme articol: bienala arta fotografica
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.