CULTURA 13 septembrie 2022

Odisee muzicală

de Covasna Media | 851 vizualizări

Miercuri, 14 septembrie, la ora 19.00, în Sala de concerte a Centrului de Cultură Arcuș (Casa Bastion, Sf. Gheorghe, str. Oltului nr. 6), va avea loc un concert cameral extraordinar, susținut de pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Concertele, cu titlul „Odiseea muzicală”, fac parte dintr-un nou turneu de concerte interdisciplinar (concert, happening, conferință, scenografie), dedicat compozitorului de muzică contemporană György Ligeti (1923-2006).

Compozițiile lui György Ligeti se află printre valorile de necontestat ale patrimoniului cultural european și mondial. Evenimentul cultural-artistic prezintă „Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini” și „Poemul simfonic pentru 100 de metronoame”, prima lucrare fiind în interpretarea pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, iar cea de a doua este o creație originală și inedită, în primă audiție în România, într-o interpretare colectivă și interactivă artiști-public, într-un decor scenografic inspirat de creația și viața marelui compozitor, alcătuit din lucrări tridimensionale de artă cinetică și un reportaj vizual documentar pe panouri, realizate de artistul plastic Maria Păun. Conferința susținută de muzicologul Amalia Szűcs-Blănaru întregește universul conceptual-muzical al compozitorului.

Organizatori: Asociația Klavier ART din București și Centrul de Cultură Arcuș.

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Intrarea este liberă.

Rezervări de locuri la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9-15, informații suplimentare la tel.: 0267 373 651.

Centrul de Cultură Arcuș

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.