CULTURA 4 iulie 2019

O nouă librărie la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 3839 vizualizări

Pe rafturile din Gutenberg se găsesc atât cărți în limba maghiară, cât și în română 

La cererea iubitorilor covăsneni de cărți ieșite de sub tiparul Gutenberg, luni, 1 iulie, în zona centrală a orașului Sfântu Gheorghe, s-a deschis o librărie cu același nume. Pe rafturi se regăsește colecția proprie a editurii, ilustrată de Kürti Andrea, o artistă din Miercurea Ciuc, dar și sute de cărți de la alte edituri, fie în română sau maghiară. 

Ilustrațiile deosebite ale artistei Andrea Kürti se regăsesc peste tot în noua librărie: pe geamuri, în tablourile de pe pereți, în cărțile pentru copii editate de Gutenberg, pe agende, cărți de memorie sau calendare. Picturile sunt create cu mult talent și o imaginație nemărginită a artistei din Miercurea Ciuc, în culori vibrante și cu multe detalii superbe.

Ca element distinctiv librăria promovează în mod deosebit literatură de calitate pentru copii, oferind o gamă largă de cărți pentru cei mici.

Reprezentanții librăriei au precizat printre altele că din toamnă vor organiza săptămânal o serie de activități atractive pentru micii cititori. 

„Aveam clienți din Sfântu Gheorghe care veneau în Miercurea Ciuc și ne întrebau când venim și aici și că ar fi bine să deschidem și aici o librărie. Cărțile și produsele noastre vor fi comercializate numai de noi în Sfântu Gheorghe. Restul cărților vor fi întotdeauna noutățile din Ungaria, dar și din Transilvania. Pentru cei mici vom avea ateliere săptămânale din toamnă, când începe școala și grădinița și vom avea și un grup de citit. Luni a fost prima zi când am deschis și a fost destul de multă lume aici și se pare că oamenii chiar sunt interesați”, ne-a declarat Tőzsér Kinga. 

Aceasta a mai adăugat că deși momentan sunt mai puține cărți în română, stocul va fi suplinit în viitorul apropiat.  În noua librărie se regăsește un loc amenajat pentru citit, dar și un colțișor pentru copii. 

Librării Gutenberg sunt prezente și în alte trei orașe din țară, în Miercurea Ciuc, unde se tipăresc cărțile din colecția editurii, în Odorheiu Secuiesc și Târgu Mureș. 

Marea deschidere a librăriei de pe strada Kossuth Lajos 1 din Sfântu Gheorghe are loc vineri, 5 iulie, de la ora 17:00.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Madaras Dénes, 7 iulie 2019
....,e o inețiative de binevenit . Dar am o rugăminte pt. juralișt,când folosiț nume de persoane(maghiare) ,să nu inversaț nume cu prenume ! ex. Andrea Kürti ,corect Kürti Andrea !(scuze de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.