CULTURA 27 iunie 2019

O nouă expoziție MAGMA: „Liniile aerodinamice ale junglei”

de Daniela Luca | 853 vizualizări

Iubitorii de artă contemporană sunt așteptați până pe 16 august 

Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA va găzdui o nouă expoziție de grup, intitulată „Liniile aerodinamice ale junglei”. Aceasta va oferi vizitatorilor cele mai recente tendințe ale artei contemporane maghiare, iar vernisajul va avea loc vineri, 28 iulie, de la 19:00. 

Conform organizatorilor, expoziția va prezenta lucrări de artă contemporană care reflectă asupra schimbării radicale a percepției naturii. Operele de artă prezentate vor investiga, printre altele, modul în care apare natura în arta contemporană ca un fel de mit din ce în ce mai înstrăinat, distanțat de societate. 

„Prospețimea operelor expuse nu reflectă neapărat vârsta creatorilor și nu rezultă doar din utilizarea mediilor și a materialelor de către artiști, ci mai ales din sensibilitatea lor față de subiect. Arta contemporană, care devine din ce în ce mai deschisă spre expresivitatea artistică, a devenit în ultimii ani tot mai preocupată de schimbarea percepției naturii în zilele noastre și de faptul că, în acest sens, există semne din ce în ce mai evidente că umanitatea și-a pierdut controlul asupra ecosistemului planetei. În consecință, în discursul teoretic al artei contemporane, tendințele post-umane sunt din ce în ce mai pronunțate, care nu sunt doar simptomele crizei umanismului, ci încearcă să introducă și alte perspective decât cea a rasei umane, în vederea înțelegerii viitorului planetei”, a subliniat în descrierea expoziției, curatorul Áron Fenyvesi. 

Astfel, lucrările artiștilor Adrian Kiss, Ádám Ulbert, Zsófia Keresztes și Tamás Komoróczky vor putea fi vizionate până pe 16 august, în fiecare zi cu excepția zilei de luni, între orele 11:00 și 19:00, iar cei interesați sunt așteptați la vernisajul expoziției vineri, 28 iunie, de la 19:00. 

Informații suplimentare despre expoziție și artiști pot fi accesate pe site-ul Spațiului Expozițional de Artă Contemporană MAGMA, magma.maybe.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.