CULTURA 12 mai 2022

Noaptea Muzeelor: ce poți vedea la Expoziția Cinegetică din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 632 vizualizări

Expoziția Cinegetică a Ținutului Secuiesc din Sfântu Gheorghe își așteaptă vizitatorii la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 14 mai a.c., între orele 17:00-22:00. Pe lângă expozițiile permanente, cei interesați pot admira un vernisaj de fotografie internaţional intitulat „TransNatura” și o expoziţie realizată din 70 de cuiburi de păsări intitulat „Cuibuşor de nebunii”.

În cadrul vernisajului de fotografie „TransNatura” se pot regăsi lucrări ale unor fotografi profesionişti şi amatori din întreaga lume, iar expoziția „Cuibuşor de nebunii” cuprinde 70 de cuiburi reconstituite şi ouă provenite de la păsări sedentare şi migratoare din nordul Moldovei.

„Cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor 2022 Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe denumită Expoziția Cinegetică a Ținutului Secuiesc, așteaptă publicul să cunoască animalele sălbatice, în special cele de interes cinegetic, prin vizitarea expozițiilor permanente, după cum urmează:

  • Curbura Carpaților – diversitatea animalelor este prezentată într-o dioramă cu exponate realizate în mărimea lor naturală, iar în continuare se pot admira trofeele speciilor de interes cinegetic;
  • Diorama Africa – prezintă bogăția faunei Savanei Africane;
  • Bârlogul ursului – realizat în mărime naturală;
  • Camera vânătorului – prezintă echipamente de vânătoare și alte obiecte care se leagă strâns de vânătoare.

De asemenea, în perioada dedicată evenimentului în sala de conferință se vor difuza filme de natură și cei interesaţi vor putea asculta sunetul animalelor sălbatice“, transmite asociația pe pagina web noapteamuzeelor.org.

Expoziția Cinegetică a Ținutului Secuiesc din Sfântu Gheorghe se află pe strada Gróf Mikó Imre, nr. 11 și se poate vizita gratuit la Noaptea Muzeelor.

Totodată, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) de pe strada Gábor Áron, nr.16, din Sfântu Gheorghe organizează de Noaptea Muzeelor o expoziție arheologică, ateliere creative pentru copii și adulți, precum și proiecții de filme documentare.

Noaptea Muzeelor este la a XVIII-a ediţie în România. Acest eveniment propune publicului expoziţii, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, cu intrare gratuită.

Programul complet pe localități poate fi citit pe: www.noapteamuzeelor.org, #noapteamuzeelor2022.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.