CULTURA 30 mai 2013

Mălaimare și Mihăilescu, membri ai Comisiei pentru concursul de manager al TAM

de Covasna Media | 687 vizualizări

Concursul pentru desemnarea managerului Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) Sfântu Gheorghe va începe în imediata perioadă, după ce autoritățile locale au stabilit calendarul  și comisia care se va ocupa de acesta.

Primarul Antal Árpád a fost de acord ca de organizarea concursului să se ocupe consilierii din partea partidelor românești, pe principiul autonomiei locale. Potrivit consilierului local Mădălin Guruianu, consilierii au lucrat la desemnarea comisiei de evaluare a celor care își vor depune proiectele de management pentru TAM. Comisia a fost stabilită, urmând să aibă șapte membri: consilierii locali Marilena Profiroiu și Rodica Pârvan, directorul Teatrului Masca din București, Mihai Mălaimare, fostul director al Operei din Brașov, prof. univ. Cristian Mihăilescu, foștii directori ai Centrului de Cultură Arcuș Petre Străchinaru și Marius Deac și prof. univ. Carmen Croitoru, cea care în urmă cu ceva timp a realizat și studiul referitor la consumul de cultură din Sfântu Gheorghe.

Anunțul pentru concurs urmează să fie publicat în aceste zile, iar apoi, până la finele lunii iunie va exista o perioadă de depunere a dosarelor celor care doresc să vină ca manageri la TAM. Vor urma apoi șapte zile de studiere a dosarelor și proiectelor de management, iar cel mai probabil pe 9 iulie va avea loc interviul cu candidații selectați. După publicarea rezultatelor va veni perioada de contestații și rezolvare a acestora, iar apoi aprobarea rezultatelor finale, în Consiliul Local, astfel că undeva spre sfârșitul lunii iulie TAM va avea un nou manager. În Caietul de obiective pentru viitoarea conducere a Teatrului s-a arătat că aceasta  va trebui să semneze un contract pe patru ani și să-și asume cinci producții pe stagiune, urmând totodată să dezvolte oferta culturală a instituției, prin diverse alte acțiuni.

În prezent, conducerea TAM este asigurată prin interimat de actrița Monica Midvighi, după ce fostul manager, Horațiu Mihaiu, a demisionat în luna martie.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 2 ore, 31 minute

CONVOCATOR

Acum 8 ore, 52 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.